<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2020

Britse parlementariër vast mee met moslims

Het Britse parlementslid Paul Bristow gaat tijdens de heilige maand Ramadan een week lang meevasten met moslims.

Bristow, een conservatieve parlementslid voor Peterborough in Oost-Engeland, kondigde zijn besluit via een videoboodschap op social media aan “om te begrijpen wat Ramadan voor moslims betekent”.

“Ramadan is een tijd van spirituele reflectie, zelfverbetering en verhoogde aanbidding. Ik heb besloten om dat in de eerste week mee te maken.”

“Ik ben geen moslim, maar ik vind het belangrijk dat ik deze ervaring deel met de naar schatting 20.000 moslims die in Peterborough, mijn stad, wonen”, legde het parlementslid uit.

“Het is duidelijk dat moslims die vasten hun religie volgen en niet alleen de regels. Toch zijn de lessen van zelfdiscipline, opoffering en empathie voor de minderbedeelden voor iedereen beschikbaar. Vrijgevigheid wordt niet beperkt door het lot”, zei hij tegen de lokale krant Peterborough Telegraph.

Bristow hoopt “meer te leren over het moslimgeloof en tegelijkertijd ook wat meer over zichzelf”. Hoewel het een test wordt van zijn mentale kracht en discipline, brengt het ook grote momenten van kameraadschap met zich mee, vertelde hij.

De Brit gaat ook een videodagboek bijhouden om zijn vasten vast te leggen. “Ik hoop dat dit een nuttige manier is om Ramadan over te brengen aan anderen zoals ik, die het nog niet eerder hebben meegemaakt.”

Moslims staan dit jaar voor de moeilijkste Ramadan ooit. Vanwege strikte coronamaatregelen zijn moskeeën gesloten en kunnen de iftars, avondmaaltijden, niet gezamenlijk genuttigd worden.

De Muslim Council of Britain publiceerde richtlijnen voor moslims en dringt er bij ongeveer 3 miljoen Britse moslims op aan om thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-04-2020

Apr 24, 2020
Loading posts...