<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 20, 2024

Britse telecomgigant pompt miljoenen in Turkse economie

De Britse telecomgigant Vodafone brengt via zijn Turkse tak en het bedrijf Damac uit de Verenigde Arabische Emiraten een nieuw datacenter naar Turkije. Het gaat om een investering van 100 miljoen dollar, maakte de CEO Engin Aksoy van Vodafone Turkije maandag bekend.

Het datacentrum komt in de Turkse Egeïsche stad Izmir en wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 operationeel.

Het centrum wordt een van Vodafone’s grootste datacenters in de Egeïsche regio zijn en op de lange termijn een capaciteit van zes megawatt bereiken, met een groei naar twaalf megawatt.

Aksoy zei dat Vodafone een belangrijke rol speelt in de Turkse economie, aangezien de reële waarde van zijn investeringen in Turkije de afgelopen zeventien jaar 157,6 miljard lira, omgerekend 5,1 miljard dollar, heeft bereikt.

Aqil Ali, senior vice-president bij Damac, zei dat zijn bedrijf van plan is om voor één miljard dollar aan datacenterinvesteringen te doen, waarbij het Izmir-project in dit bedrag is inbegrepen.

Het zal een datacenter zijn dat efficiënte modulaire groei mogelijk maakt en voor beide landen een investering met toegevoegde waarde zal zijn, benadrukte hij.

De faciliteit zal over de nieuwste technologie beschikken en wordt ontworpen volgens Tier 3-normen, wat betekent “dat het over systemen beschikt om diensten te updaten en te onderhouden zonder deze offline te halen met een hoge een uptime van 99,982 procent”.

Het centrum zal via zowel via land als onderzeese kabels met Europa worden verbonden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-02-2024

Feb 20, 2024
Loading posts...