<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Apr 29, 2019

Britten dumpen Europa voor Turkije

Turkije wordt aankomende zomer een van de topbestemmingen voor Britten omdat vakantiegangers EU-bestemmingen de rug toekeren vanwege Brexit-onzekerheden, verklaarde de grote reisorganisatie Thomas Cook maandag.

Het aantal Turkse pakketreizen verkocht aan Britten is ten opzichte van vorig jaar met 27 procent gestegen. Daarmee is Griekenland overtroffen, rapporteerde de oudste reisaanbieder ter wereld.

De lage waarde van het pond vanwege Brexit-effecten heeft er tot geleid dat 48 procent van alle zomerboekingen naar bestemmingen buiten de eurozone plaatsvond.

“Turkije is de tweede meest populairste reisbestemming van Thomas Cook. Een kwart van alle vluchten gaan naar deze regio. Turkije komt in de laatste jaren steeds hoger op de ranglijst.”

In 2019 is een nieuwe piek bereikt, benadrukte Thomas Cook. “Vorig jaar stond Turkije op een derde plaats in de lijst van populairste zomervakanties. Dit jaar is Griekenland overvleugeld.”

“Afgezien van de aantrekkelijkheid om buiten de EU te zijn, is Turkije dit jaar een toeristische hotspot dankzij de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van zijn vijfsterrenresorts.”

Volgens het rapport keren Britten de klassieke vakantiebestemmingen zoals Italië en Frankrijk de rug toe en kiezen liever voor Turkije.

De CEO van Thomas Cook, Peter Fankhauser, merkte op dat Turkije vakantiegangers meer veiligheid biedt. “Voor degenen die hebben geboekt, zijn het niet-EU-landen zoals Turkije en Tunesië die populair blijken te zijn, samen met all-inclusive deals voor klanten waarbij kosten voor eten en drinken al zijn inbegrepen. Dit zorgt voor gemoedsrust”, zei hij.

TUI

Vakantiebedrijf TUI liet ook weten dat de vraag naar vakanties in Turkije toeneemt en het bedrijf dit jaar meer vluchten inzet. TUI Airways vergroot nu al de capaciteit naar de luchthavens van Antalya en Dalaman met 45.000 zitplaatsen voor in de zomer van 2020.

Antalya, een mediterrane badplaats aan de Turkse Rivièra, is uitgegroeid tot een van de topplekken voor toerisme in Turkije met zijn luxe hotels, golfbanen, winkelcentra en honderden historische bezienswaardigheden, evenals kilometerslange zandstranden.

Een woordvoerder van TUI zei dat Antalya en Dalaman in de zuidwestelijke provincie Muğla provincie “veel indruk maakt dankzij hun kustlandschap en ongerepte stranden”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 29-04-2019

Apr 29, 2019
Loading posts...