<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 10, 2018

Britten willen profiteren van groei Turkije

De groei en potentie van Turkije heeft ervoor gezorgd dat Britten nog meer interesse tonen in de Turkse economie.

Dat zegt de voorzitter van de Britse Kamer van Koophandel in Turkije (BTTC) Chris Gaunt in een interview.

Na de Brexit spant het Verenigd Koninkrijk zich in de eerste vrijhandelsovereenkomst met Turkije te sluiten, laat Gaunt weten. “Engeland wil profiteren van de enorme Turkse groei. Turkije is zeer cruciaal voor Engeland”, vertelt de Britse voorzitter.

Wie in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en Midden-Azië investeringskansen zoekt, moet zeker in Turkije wezen, vindt de BTTC-voorzitter.

Eigen merken

Gaunt geeft ook aan dat het tijd is dat Turkije nog meer eigen merken moet hebben en Turkse bedrijven intellectuele eigendomsrechten moeten verkrijgen.

“Turkije produceert uitstekend, maar wel voor andere landen en merken. Turkse merken moeten hun naamsbekendheid vergroten. Turkije heeft daarvoor de capaciteit. Kijk maar naar Arçelik en Beko. Engeland is een grote afzetmarkt voor Arçelik, omdat Arçelik hoogwaardige kwaliteitsproducten (witgoed) levert. In Europa breiden ze ook uit. Bij de autoproductie geldt hetzelfde: Turkije exporteert veel auto’s, maar heeft geen eigen merk. Dit zegt wel dat Turkije bekend staat om zijn kwaliteit in productie. Dit kan zelfs nog beter”, aldus Gaunt.

De Turkse economie groeide in het derde kwartaal van vorig jaar als snelste ter wereld: 11,1 procent. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 10-02-2018

Feb 10, 2018
Loading posts...