<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2019

Buitenlanders kopen flink meer Turkse meubels

De meubelsector in Turkije is volgens waarnemers van de sector gestimuleerd door een sterke stijging van de verkoop van huizen aan buitenlanders. Die stijging is te danken aan het programma van het land dat burgerschap verleent bij investeringen.

Dankzij het nieuwe versoepelde programma krijgen buitenlanders die 500.000 dollar investeren in Turkije, 500.000 dollar storten op een Turkse bankrekening of onroerend goed kopen ter waarde van 250.000 dollar, het recht op levenslang burgerschap.

In de eerste zeven maanden van 2019 steeg het aantal door buitenlanders gekochte huizen met 64,5 procent op jaarbasis tot meer dan 24.000, aldus het Turks Statistisch Instituut (TurkStat).

Topklanten

Nuri Gürcan, voorzitter van een meubelvakbond, verklaarde dat de verkoop van huizen aan buitenlanders de verkoop van meubels in Turkije met maar liefst 20 procent heeft verhoogd.

Iraakse en Saudische staatsburgers – de belangrijkste buitenlandse kopers van Turkse huizen – tonen ook grote interesse in Turks meubilair, vertelde hij in een interview.

“Meubels gebruikt in Turkse tv-series hebben geleid tot een verhoogde vraag naar Turks meubilair door buitenlanders”, merkte hij op.

Turkse tv-series, een van de belangrijkste culturele exportproducten van het land, genieten populariteit in landen over de hele wereld, waaronder het Midden-Oosten.

Hij zei dat schommelingen in wisselkoersen ook hebben bijgedragen aan het aantrekkelijker maken van Turks meubilair.

De Turkse meubelexport genereerde in de eerste helft van 2019 ruim 2 miljard dollar. “Het doel voor het einde van het jaar is 3,7 miljard dollar.”

Turkse tv-series

Directeur Turgay Terzi van het in Istanbul gevestigde meubelbedrijf Art Design zei dat buitenlanders die het Turkse staatsburgerschap krijgen zo’n 10 procent van alle meubels in Turkije kopen.

De vraag naar Turks meubilair is bijzonder hoog in het Midden-Oosten, benadrukte hij. “Turkse tv-series stimuleren deze verkopen.”

Mensen uit het Midden-Oosten geven de voorkeur aan handgemaakt modern meubilair, terwijl Europese klanten kiezen voor meer eenvoudige, alledaagse ontwerpen, aldus Terzi.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 02-09-2019

Sep 02, 2019
Loading posts...