<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Aug 03, 2019

Buitenlanders kopen ook dit jaar veel huizen in Turkije

De investeringen van buitenlanders in de Turkse woningsector zijn recentelijk weer op gang gekomen. In de eerste helft van 2019 had bijna vier procent van alle verkochte huizen een buitenlandse eigenaar.

Uit cijfers van het Turks statistisch instituut blijkt dat er in de eerste jaarhelft in totaal 505.796 huizen zijn verkocht in Turkije. 19.952 daarvan zijn verkocht aan buitenlanders, een stijging van 69 procent ten opzichte van 2018.

Istanbul is de toonaangevende provincie die de meeste buitenlandse aandacht trok. Daar werden 9.903 huizen verkocht aan niet-Turken. De provincies Antalya en Ankara staan ​​op de tweede en derde plaats, met respectievelijk 4.093 en 1.111 huizen. De buitenlandse topklanten van de Turkse huizenmarkt zijn Irakezen, Russen, Saudi’s en Afghanen.

Gökhan Taş, voorzitter van de vastgoedreus Coldwell Banker Turkije, spreekt in een reactie van een succesverhaal. “Met de regelgeving die in de afgelopen jaren is geactualiseerd en het effect van vreemde valuta, is Turkije een markt voor buitenlanders geworden. De statistieken bevestigen dat. De activiteit van buitenlanders op de woningmarkt groeit met de dag.”

Taş benadrukte dat het aandeel van buitenlanders op de Turkse woningmarkt in 2013 slechts één procent bedroeg. “Toen de autoriteiten voor het eerst statistieken gingen bijhouden, steeg dit cijfer naar bijna 4 procent. Dit is een record in de geschiedenis van Turkije.”

Taş onderstreepte verder dat huizenverkopen aan buitenlanders van enorm belang zijn in zijn land, aangezien Turkije actief tegen het tekort op de lopende rekening vecht. “Statistieken tonen aan dat buitenlanders gemiddeld zo’n 150.000 dollar betalen om een ​​huis in Turkije te kopen, wat betekent dat een verkoop van 10.000 huizen 1,5 miljard dollar naar het land brengt.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 03-08-2019

Aug 03, 2019
Loading posts...