<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jan 20, 2016

Buitenlandse vastgoedinvesteringen in Turkije verdubbeld

De buitenlandse vastgoedinvesteringen in Turkije zijn in drie jaar tijd verdubbeld. Het bedrag dat buitenlandse investeerders uitgaven steeg van 2,6 miljard naar 5 miljard dollar.

Dat melden vertegenwoordigers van de vastgoedsector.

“Vorig jaar is er in elf maanden voor 5 miljard dollar geïnvesteerd. Dat bedrag zal naar verwachting 5,5 miljard dollar worden voor 2015”, zegt de voorzitter van de bouwvereniging van Istanbul (INDER) Nazmi Durbakayım.

De stijging in de investeringen is te danken aan de promotie van huizen tijdens buitenlandse beurzen en de stijging van waarde van buitenlandse valuta tegenover de lira. Bovendien bouwen Turkse bouwbedrijven steeds meer huizen volgens de wensen van buitenlanders.

Commerciële projecten

Ook commerciële projecten zoals winkelcentra, hotels en kantoorgebouwen dat door buitenlands kapitaal wordt gefinancierd zijn erg belangrijk voor Turkije, zegt Gökhan İlgar, CEO van Global Investment Holdings en vertegenwoordiger van Turkije tijdens de vastgoedbeurs in Dubai: “Istanbul heeft een tekort aan hotels. De hotels hebben het hele jaar door een bezettingsgraad van negentig procent. We moeten ons daardoor ook meer richten tot commerciële projecten dat door buitenlands kapitaal wordt gefinancierd. Zo kunnen we flink bijdragen aan de doelen die Turkije voor in 2023 heeft”, zegt İlgar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Jan 20, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...