<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 20, 2017

Bulgarije: Turkije heeft grootste leger van Europa

De Bulgaarse premier Boyko Borisov heeft maandag in het kader van zijn visie op de huidige betrekkingen tussen Turkije en de Europese Unie gezegd dat Turkije het grootste buurland van Europa is.

Dat zei hij in de hoofdstad Sofia tijdens zijn toespraak bij een universiteit.

“Bovendien is Turkije een enorme staat met het grootste leger van Europa dat zeer goed bewapend en opgeleid is. Turkije bezit een leger dat heeft deelgenomen aan reële oorlogsacties”, zei Borisov waarna hij tot zijn punt kwam: “De vluchtelingenstroom naar Bulgarije is afgedaald tot nul nadat we een overeenkomst hebben gesloten met president Erdoğan.”

De Bulgaarse premier liet ook weten dat Turkije vluchtelingen terugneemt van Bulgarije, terwijl er geen deal is tussen beide landen. “Wat is het nut van de EU om zo’n [negatieve] toon aan te slaan tegen Erdoğan? Dankzij Erdoğan worden drie miljoen vluchtelingen opgevangen in Turkije. Betreft de vluchtelingencrisis waar Duitsland er zelfs niet over uit is: wat gaat Europa doen als die miljoenen vluchtelingen (in Turkije) koers zetten richting Europa?”, aldus Borisov.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – SOFIA | Gepubliceerd: 20-11-2017

Nov 20, 2017
Loading posts...