<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 02, 2015

Burgemeester biedt excuses aan de Turken

Burgemeester Jan Boelhouwer van de Noord-Brabantse Gilze-Rijen biedt zijn excuses aan nadat ophef was ontstaan wegens zijn uitspraken dat alle Turkse inwoners in de gemeente op de hoogte waren van illegale drugspraktijken in de gemeenschap.

In een gemeenschappelijk verklaring van voorzitter Ismail Aydin van het bestuur van de Imam-I Azammoskee en burgemeester Jan Boelhouwer staat het volgende:

“Een delegatie van de Turkse gemeenschap in Gilze en Rijen onder leiding van voorzitter Ismail Aydin van het bestuur van de Imam-I Azammoskee en burgemeester Jan Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen ontmoetten elkaar op donderdag 2 april 2015. Aanleiding voor de in een goede sfeer verlopen ontmoeting was een artikel in de Volkskrant.

Burgemeester Jan Boelhouwer bood zijn welgemeende excuses aan voor zijn uitspraak in het artikel dat alle inwoners van Turkse komaf in Rijen op de hoogte zouden zijn van illegale drugspraktijken in de gemeenschap. Die uitspraak is onjuist en kan er onterecht toe leiden dat de hele Turkse gemeenschap van Gilze en Rijen onterecht over één kam wordt geschoren en lokale politici van Turkse komaf onterecht worden gecriminaliseerd.

Namens de delegatie heeft voorzitter Ismail Aydin de excuses van de burgemeester aanvaard en heeft de burgemeester uitgenodigd voor een gesprek met de Turkse gemeenschap in de moskee op maandagavond 6 april vanaf 19.00 uur. De burgemeester heeft toegezegd dan het gesprek met de Turkse gemeenschap te vervolgen en dan ook persoonlijk zijn excuses aan hen over te brengen.”

De Inspraakorgaan Turken in Nederland reageert blij op deze verklaring:

IOT blij met verklaring Gilze Rijen

‘Maak ook de schade ongedaan’

“Het IOT is blij met de gezamenlijke verklaring van de Turkse gemeenschap en de burgemeester in Gilze en Rijen. Het siert Jan boelhouwer dat hij zonder voorbehoud excuses maakt en de beschuldiging dat de hele Turkse gemeenschap in Gilze en Rijen weet heeft van illegale praktijen en daarover zwijgt intrekt.

Niettemin zijn we bezorgd over de schade die is aangericht. Uitspraken als die in de Volkskrant van zaterdag jongstleden echoën na en als Turkse jongeren naar een baan solliciteren zal er toch worden gedacht: was er niet iets met illegale praktijken?

Wij roepen het gemeentebestuur van Gilze en Rijen daarom op om samen met de Turkse gemeenschap te spreken over maatregelen die om de hoge werkloosheid onder Turkse jongeren terug te dringen.”

 

Turksemedia.nl

 

Apr 02, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...