<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 06, 2021

Canadese politicus die moslim beledigde 18 maanden de cel in

In de Canadese provincie Ontario is burgemeesterskandidaat Kevin Johnston veroordeeld tot 18 maanden cel na herhaaldelijk beledigingen van de moslimzakenman Mohammed Fakih. De Canadese politicus maakte Fakih, eigenaar van een halalrestaurantketen, op zijn socialemediakanalen vaker uit voor ‘terrorist’ en zaaide sinds 2017 haat tegen moslims.

Het Hooggerechtshof van Ontario besloot deze week dat Johnston 18 maanden de cel in moet nadat hij een uitspraak uit 2019 negeerde. Toen werd namelijk besloten dat de Canadese politicus “Mohammed Fakih en de Islam niet meer mocht beledigen en geen haat mocht zaaien”. Ook kreeg hij toen een geldboete opgelegd van 2,5 miljoen Canadese dollar, omgerekend ruim 1,7 miljoen euro. De Canadese burgemeesterskandidaat in Calgary bleef de moslimzakenman ‘terrorist’ en ‘babymoordenaar’ noemen op zijn online kanalen.

De rechter benadrukte dat Jonhson niet vanwege zijn politieke opvattingen de bak in moet, maar vanwege zes beledigingen, waar per stuk drie maanden celstraf voor staat.

“De woorden van Johnston zijn klassieke haatdragende taal. Hij gebruikt negatieve metaforen op basis van lelijke stereotypen, zoals het brandmerken van moslims als terroristen. Johnston is iemand die probeert zichzelf aantrekkelijk te maken voor een zeer afzichtelijk en steeds meer aangemoedigd segment van de samenleving. Hij zegt dat hij door de media als een slecht persoon is afgeschilderd. Johnston heeft zelf de nodige verf geleverd voor zijn geschilderde portret.”

De moslimzakenman is tevreden op het besluit, liet hij de Canadese omroep CBC weten. “Het feit dat ons rechtssysteem haat in Canada serieus neemt, maakt mij optimistisch. Mijn kinderen zullen, net als anderen, morgen wakker worden in de wetenschap dat vanwege hun huidskleur of een naam die anders klinkt, gerechtigheid zal zegevieren in ons land. Het is een mooie dag voor Canada.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-10-2021

Oct 06, 2021
Loading posts...