<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jul 03, 2015

Carbage run maandag van start

Op maandag 6 juli a.s. gaat Europa’s grootste (en gekste) straatrally van start: The Carbage Run. Maar liefst 1.700 deelnemers, verdeeld over 550 auto’s verzamelen maandagmorgen in Gorinchem om vervolgens de plas over te steken naar het Verenigd Koninkrijk. Een 5-daagse roadtrip door Engeland en Schotland in auto’s van max. €500.

The Carbage Run
The Carbage Run is een 5-daagse rally door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan €500. Met deze oude barrels wordt maar liefst 2.500 km afgelegd door Engeland, Wales en Schotland. De uitdaging is om met dit oude brik de finish te halen na 5 dagen. Alle deelnemers worden uitgedaagd met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Dit resulteert in de meest gekke en unieke collectie auto’s ooit vertoond. Bij deze rally gaat het niet om snelheid maar juist om gekkigheid en creativiteit.

Edition 2015
The Carbage Run Zomer Editie 2015 is alweer de 14e Carbage run en de 7e Zomer Editie van the Carbage run. Elk jaar is de route anders. Dit jaar start de rally vanaf de Evenementenhal te Gorinchem. Vervolgens rijden de deelnemers via België naar het Franse Duinkerken waar de oversteek wordt gemaakt. Maar liefst 3 Ferry’s moeten er aan te pas komen om alle auto’s naar de overkant te brengen. Vervolgens een fantastische route van 5 dagen door Engeland, Schotland en Wales. Met de Grand Finish op vrijdag 10 juli a.s. in Aberdeen.

In 1 minuut uitverkocht
De inschrijving voor deze editie ging vorig jaar september al open. Het duurde slechts 58 seconden voordat deze volledig was uitverkocht. Duizenden mensen staan op de wachtlijst en konden helaas niet meedoen.

Start – Maandag 6 juli
Om 9.00 uur vertrekken alle auto’s vanaf de Evenementenhal te Gorinchem om aan het grote avontuur te beginnen. Een bijzonder moment met bijzondere auto’s en bijzondere mensen. De deelnemers zullen tussen 7.00 uur en 8.00 uur verzamelen voor de keuring.

 

The Carbage Run

Jul 03, 2015
Loading posts...