<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 28, 2016

Celstraf voor de in Den Haag hardhandig gearresteerde Franse journalist

De Franse journalist Florence Hartmann, die vorige week is gearresteerd bij het oorlogstribunaal in Den Haag, moet een celstraf van 7 dagen uitzitten.

De journalist, tevens het oud-woordvoerster van het Joegoslavië-tribunaal, zou gevoelige informatie gepubliceerd hebben middels een boek over de werkwijze van het tribunaal.

De arrestatie vond plaats nog voordat het vonnis begon tegen de Bosnisch-Servische ex-president Radovan Karadžić, de massamoordenaar van Bosnische moslims. De Franse journalist zou de boete van 7000 euro die was opgelegd niet hebben betaald, waarna de boete is omgezet in een celstraf van zeven dagen.

In een telefoongesprek met de Engelse krant The Guardian zegt Hartmann het schandalig te vinden dat de Nederlandse politie en de VN schopte naar vrouwen en overlevenden van Srebrenica. “Bizar om generaal Radovan Karadžić zomaar te zien rondlopen terwijl ik in een kooi vastzit. De mensen, die al zoveel hebben meegemaakt, werden geschopt door de Nederlandse politie en wilden mij beschermen van een arrestatie. Schandalig.”
 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DEN HAAG

Mar 28, 2016
Loading posts...