<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 30, 2020

CEO: Turkije beste plek om te ontspannen na alle coronagedoe

Er is één zin die Turkije perfect beschrijft: Turkije is een zogeheten rebound-land, een dat altijd heel goed uit crises komt.

Met die woorden reageerde de CEO van de Turks-Duitse luchtvaartmaatschappij SunExpress Max Kownatzki dinsdag op de huidige gang van coronazaken en het effect op het Turkse toerisme.

“Turkije zal zonder twijfel herstellen van de gevolgen van de coronapandemie”, zei Kownatzki. “Dat kan dankzij de al bewezen veerkracht bij crises.”

Naast de beroemde gastvrijheid en vriendelijkheid kan Turkije trots zijn op het aanbieden van een breed scala aan opties en een sterke en diverse toeristenindustrie en professionele infrastructuur, benadrukte hij.

Met de versoepeling van covid-19-gerelateerde reisbeperkingen was SunExpress de eerste luchtvaartmaatschappij die zowel haar binnenlandse als internationale vluchten vanuit de Turkse Egeïsche provincie Izmir en de mediterrane badplaats Antalya herstartte, plus internationale vluchten vanuit de hoofdstad Ankara, zei Kownatzki.

De sleutelfiguur bij onder andere Lufthansa benadrukte dat het aantal passagiers groter was dan verwacht, aangezien er een aanzienlijke stijging was sinds de eerste herstart van de vluchten, zowel nationaal als internationaal. “Het lijkt erop dat onze passagiers het vliegen net zo hebben gemist als wij.”

Hij onderstreepte echter dat de terugkeer naar de gebruikelijke vluchten op internationale vluchten afhangt van de wederzijdse opheffing van hun reisverboden of waarschuwingen door landen.

“Nu de beperkingen worden opgeheven, zullen we doorgaan met het toevoegen van nieuwe bestemmingen en het verhogen van de vluchtfrequentie”, benadrukte Kownatzki.

‘Transparante normen van wereldklasse’

Kownatzki reageerde ook op de wereldwijde coronamaatregelen en zei dat in veel landen bureaucraten decreten oplegden die niet door de industrie konden worden uitgevoerd.

“Maar in Turkije communiceerden politici transparant over hun doelen en werkten ze samen met experts uit de industrie om maatregelen te implementeren voor ons wederzijdse doel om wereldwijd toonaangevende hygiënische normen voor vliegreizen te bieden”, legde hij uit.

“En als Turks-Duitse luchtvaartmaatschappij gaan we in veel gevallen verder dan de normen die de meeste luchtvaartmaatschappijen hebben geïmplementeerd via de Europese agentschappen of de Amerikaanse instellingen.”

Aangezien het economisch herstel van Europa waarschijnlijk enige tijd zal vergen, zei Kownatzki: “Landen die veilige en hygiënische reizen aanbieden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zullen de winnaars van deze crisis naar voren halen, en Turkije zal er ongetwijfeld een van zijn.”

Hij voegde eraan toe dat er nog steeds een sterke vraag vanuit Europa is om naar Turkije te reizen, mede dankzij de Turkse diaspora op het continent.

“We zagen de afgelopen jaren dat zelfs terroristische aanslagen of politieke spanningen deze vrienden van Turkije er niet van konden weerhouden om de talloze culturele erfgoedgebieden te bezoeken, te genieten van het heerlijke eten en te ontspannen in de zon”, vertelde Kownatzki.

Opgehoopte vraag naar Turkije

Aangezien SunExpress samenwerkt met de grootste Europese touroperators, zei hij dat de signalen die het bedrijf van hen ziet, vooral die gespecialiseerd zijn in Turkije, zeer positief zijn.

“Onze Europese klanten genieten echt van het klimaat en de Turkse Rivièra, en zodra de verboden en reiswaarschuwingen zijn opgeheven, zal de vraag toenemen”, voorspelde hij.

Onlangs heeft SunExpress haar Duitse dochter gesloten, zei Kownatzki, toen de pandemie hen dwong haar plannen en doelen te heroverwegen.

In het kader daarvan besloot het bedrijf zich te concentreren op Turkije en stopte het met zijn activiteiten tussen Europa en niet-Turkse toeristische bestemmingen zoals Egypte, Bulgarije en Italië. Dit heeft SunExpress tot een nog betrouwbaardere partner van het Turkse toerisme gemaakt, benadrukte hij.

“Dit betekent dat we de sector zullen beveiligen, hoe deze crisis zich ook voordoet. Turks toerisme heeft een betrouwbare en robuuste luchtvaartpartner als SunExpress”, benadrukte Kownatzki.

SunExpress zag vorig jaar dat de vliegtuigen een bezettingsgraad hadden van 83 procent vervoerde een indrukwekkend totaal van meer dan 10 miljoen reizigers.

Kownatzki vertelde dat het bedrijf “de natuurlijke luchtbrug” is tussen Duitsland en Turkije: “We zullen zien dat deze markt snel zal herstellen. Ik ben ook optimistisch over het Turkse toerisme.”

Het bedrijf lanceerde onlangs een campagne in heel Europa om Turkije te promoten, merkte hij op.

“De meeste mensen, waaronder ikzelf, zijn de quarantainesituatie beu. Het enige wat ze nu willen doen is achterover leunen en ontspannen op een ligstoel op een prachtig strand. En Turkije is de beste plek om die droom waar te maken”, aldus Kownatzki.

SunExpress, gevestigd in het zonnige Antalya aan de Middellandse Zee, werd in 1989 opgericht als een joint venture van de Turkse gigant Turkish Airlines en Duitse versie Lufthansa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 30-06-2020

Jun 30, 2020
Loading posts...