<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2018

China bereidt zich met Turkije voor om de dollar uit de weg te ruimen

China staat klaar om het valutaproces met Turkije te versnellen voor handel met eigen munteenheden en de dollar te dumpen als handelsmiddel.

Dat liet de Chinese regeringsvertegenwoordiger en vice-minister van Buitenlandse Zaken, Le Yucheng, zaterdag in Ankara weten.

“China is bereid om samen het proces met Turkije een gunstig beleidsklimaat te scheppen voor bilaterale handel en investeringen in eigen valuta te versnellen”, zei hij tegen een Turkse nieuwsdienst.

Yucheng benadrukte dat Turkije een groot land is in de regio en de Islamitische wereld. “China steunt de belangrijke inzet van Turkije in regionale en internationale kwesties en ook alle stappen die Turkije zet om de eigen stabiliteit en ontwikkeling te behouden.”

De Chinese vertegenwoordiger liet ook weten dat Turkije een cruciale markt bezit, een G20-land is en belangrijk is voor de Zijderoute. “Ik hoop dat China en Turkije beiden hun grote doelen (2023) halen en gezamenlijk in volle samenwerking een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Steeds meer landen laten weten niet meer met de dollar te willen handelen nu dat Amerikaanse betaalmiddel onbetrouwbaar is en door de VS gebruikt wordt om economieën te schaden van andere landen, aldus Turkije. “Geen land is meer economisch en politiek veilig vanwege Amerikaanse manipulaties.” (LEES meer)

China liet eerder ook weten dat Turkije krachtig genoeg is om de Amerikaanse handelsoorlog te overwinnen. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-09-2018

Sep 15, 2018
Loading posts...