<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 01, 2020

China bestelt 200 miljoen maskers uit Turkije

China heeft in de afgelopen dagen 200 miljoen gezichtsmaskers besteld bij medische bedrijven in Turkije. De Chinezen worstelen met het nieuwe coronavirus.

“Dat is verrassend voor ons, want China is een van de grootste producenten van gezichtsmaskers ter wereld. Turkije produceert in één jaar 150 miljoen gezichtsmaskers. Maar ze wilden er in één keer 200 miljoen”, laat Fatih Arpacı namens een Turks medisch bedrijf weten.

Niet alleen China, maar ook andere landen zoals Italië, Nederland, Frankrijk, Polen en Duitsland vragen naar Turkse maskers. “We werken 24 uur per dag om aan deze vraag te voldoen, ook op zondag.”

Arpacı meldt dat de eerste verzending naar China 250.000 maskers groot zal zijn. “De gevraagde aantallen zijn erg hoog.” China is een van ‘s werelds grootste producenten van beschermende medische maskers, maar kan nauwelijks meer aan de binnenlandse vraag voldoen.

Virus

Het coronavirus, dat is ontstaan ​​in de miljoenenstad Wuhan in centraal China, wordt vermoedelijk via de lucht overgedragen op mensen van dieren, met name vleermuizen. Het dodental in China is gestegen tot meer dan 210. Er zijn 9.692 bevestigde gevallen van longontsteking veroorzaakt door het coronavirus, ook bekend als 2019-nCoV, is gemeld. Ook zijn er gevallen gemeld in Azië, Europa, de VS en Canada.

Reizigers uit China worden wereldwijd op luchthavens op het virus gescreend. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben vluchten naar Wuhan en andere delen van China opgeschort.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag tijdens een noodvergadering de uitbraak uitgeroepen tot een internationale noodsituatie.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – İZMİR | Gepubliceerd: 01-02-2020

Feb 01, 2020
Loading posts...