<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 04, 2024

China spot met VS over ‘onthulling’ CIA

China heeft op sarcastische wijze de Amerikaanse spionagechef voor internationale operaties ‘bedankt’ en gezegd dat het hoofd van de CIA onthuld heeft dat zijn ‘spionnen overal zijn’.

“Bedank hem (William Burns) voor zijn herinnering”, reageerde Wang Wenbin vrijdag, woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, toen hem werd gevraagd commentaar te geven op de opmerkingen van de CIA-chef over China in een opiniestuk gepubliceerd door het tijdschrift Foreign Affairs.

“China zal zoals gewoonlijk voorzorgsmaatregelen nemen en zal niet toestaan dat de VS zich via illegale acties een weg banen”, zei Wang tegen verslaggevers in Peking.

“Als hoofd van het grootste spionageagentschap ter wereld vertelde William Burns iedereen openlijk dat er overal Amerikaanse spionnen zijn”, benadrukte de Chinese woordvoerder.

Burns noemde China “de grotere dreiging op de lange termijn“ en schreef in het tijdschrift dat de CIA “aanzienlijk meer middelen heeft besteed aan het verzamelen, uitvoeren en analyseren van inlichtingen over China over de hele wereld, meer dan een verdubbeling van het percentage van ons totale budget dat op China is gericht”.

“We huren en trainen meer Mandarijnsprekers en voeren tegelijkertijd de inspanningen over de hele wereld op om te concurreren met China, van Latijns-Amerika tot Afrika en de Indo-Pacific”, aldus Burns in het stuk dat maandag werd gepubliceerd.

“China zet zich in voor een pad van vreedzame ontwikkeling. De ontwikkeling van China vertegenwoordigt kansen voor de mondiale ontwikkeling en de groei van de kracht voor wereldvrede”, stelde Wang vanuit Peking.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-02-2024

Feb 04, 2024
Loading posts...