<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Apr 16, 2020

China wachtte te lang met waarschuwen tegen coronavirus

Chinese autoriteiten hebben bijna een week gewacht met het waarschuwen van de wereld nadat was vastgesteld dat het land waarschijnlijk een pandemie onderging.

Dat blijkt uit een rapport dat is gepubliceerd door Associated Press (AP).

In de tussentijd gingen massabijeenkomsten met tienduizenden in de Chinese stad Wuhan gewoon door, waar het virus voor het eerst opdook, en reisden miljoenen mensen voor Chinese Nieuwjaarsvieringen.

Het was pas op 20 januari dat de Chinese president Xi Jinping alarm sloeg, zes dagen nadat was beoordeeld dat het om een epidemie ging op 14 januari, meldt AP, verwijzend naar interne documenten en deskundige schattingen. In de tijd die Xi nodig had om de gemeenschap te waarschuwen, waren meer dan 3.000 mensen besmet.

“Die vertraging kwam op een kritiek moment: het begin van de uitbraak”, benadrukte AP.

“Dit is verschrikkelijk”, zei Zuo-Feng Zhang, epidemioloog aan de University of California, Los Angeles, aan AP. “Als ze zes dagen eerder actie hadden ondernomen, waren er veel minder patiënten en voldoende medische voorzieningen. We hadden misschien de ineenstorting van het zorgsysteem van Wuhan kunnen voorkomen.”

Het onderzoek van AP kon niet bepalen of het lokale functionarissen waren die geen gevallen van coronavirus meldden, of dat het nationale leiders waren die deze niet hebben geregistreerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-04-2020

Apr 16, 2020
Loading posts...