<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2021

Chinezen graven in Afghanistan naar lithium ter waarde van 1 biljoen dollar

Vertegenwoordigers van vijf Chinese bedrijven zijn met een speciaal visum afgereisd naar Afghanistan om de lithiumbronnen van dat door oorlog verscheurde land te verkennen. De waarde van het lithium in Afghanistan wordt geschat op 1 biljoen dollar (1000 miljard dollar).

Dat meldt het Chinese staatsmedium Global Times.

De Chinezen zijn ter plaatse om de winning van het metaal te onderzoeken, een kritieke maar schaarse hulpbron die wordt gebruikt in batterijen en andere technologieën die “als cruciaal worden beschouwd om de klimaatcrisis aan te pakken”, aldus Global Times.

Het verkennen van de mineralen brengt echter risico’s met zich mee, aangezien de interim-regering in Afghanistan probeert de macht te consolideren.

Yu Minghui, de Chinese directeur van het China-Arab Economic and Trade Promotion Committee, verklaarde dat speciale visa beschikbaar zijn gesteld na overleg met het Afghaanse Ministerie van Mijnbouw.

Volgens Yu waren de officials van de Chinese bedrijven “bezorgd over de basisgaranties van veiligheid en sociale orde in Afghanistan”.

“Sommigen geloven dat vriendschappelijke betrekkingen tussen China en Afghanistan (…) bevorderlijk zijn voor de operaties van Chinese bedrijven”, zei Yu.

China was een belangrijke steunpilaar van de door de Taliban geleide interim-regering in Afghanistan na het vertrek van de Amerikaanse troepen in augustus. Sindsdien bewijst het “de grootste bijdrage te leveren aan humanitaire hulp”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 27-11-2021

Nov 27, 2021
Loading posts...