<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Mar 12, 2021

Christelijk land bedankt Turkije om steun territoriale integriteit

Georgië heeft vrijdag zijn dank uitgesproken aan Turkije voor diens steun aan de territoriale integriteit en het integratieproces in de NAVO van Georgië.

De Georgische premier Irakli Garibashvili, die vrijdag de Turkse ambassadeur Fatma Ceren Yazgan in de hoofdstad Tbilisi ontving, sprak zijn dankbaarheid uit voor de solide steun van Turkije voor de soevereiniteit, territoriale integriteit en Euro-Atlantische integratie van Georgië.

Volgens een schriftelijke verklaring van het kantoor van de premier bespraken Garibashvili en Yazgan de belangrijkste onderwerpen van strategisch partnerschap en bilaterale samenwerking tussen de twee landen, evenals economische samenwerking.

Ze benadrukten ook dat de gezamenlijke regionale projecten en het effectieve strategische partnerschap van Georgië en Turkije “levendige voorbeelden” zijn van duurzame ontwikkeling en betrouwbare samenwerking tussen de twee naties.

Ook kwam corona aan bod. De samenwerking op dit gebied blijft een prioriteit “aangezien de wereldwijde pandemie alleen overwonnen kan worden met een gezamenlijke inspanning”.

Dit jaar vieren de diplomatieke betrekkingen tussen Turkije en Georgië hun honderdste verjaardag.

Turkije steunt het integratieproces van zijn noordoostelijke christelijke buur in het NAVO-bondgenootschap, evenals zijn territoriale integriteit en soevereiniteit.

Oorlog met Rusland

Tbilisi vocht in 2008 een vijfdaagse oorlog met Rusland over de afgescheiden regio’s Zuid-Ossetië en Abchazië van Georgië. Georgië verloor de controle over beide gebieden en Rusland erkende later zowel Zuid-Ossetië als Abchazië als onafhankelijke staten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-03-2021

Mar 12, 2021
Loading posts...