<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 02, 2021

Christenen bedanken Turks leger

De Grieks-orthodoxe gemeenschap van het westelijke Turkse eiland Gökçeada heeft vrijdag hun dank geuit aan de Turkse Strijdkrachten. Aanleiding is een hoog bezoek en een medisch transport van een zieke Grieks-orthodoxe leraar, die eerder voor een behandeling met een militaire helikopter naar de Turkse stad Çanakkale was gevlogen.

Namens de gemeenschap kwamen metropoliet (kerkvader) van Bozcaada en Gökçeada, Kyrillos Sykis, en de directeur van de Griekse privéschool op het eiland, Ioakim Kamburopulos, de hoge Turkse delegatie bestaande uit de Turkse defensieminister Hulusi Akar, stafchef Yaşar Güler en de drie generaals van de Turkse land-, zee- en luchtmacht persoonlijk bedanken.

Het gesprek startte met het Turkse medeleven naar aanleiding van het overlijden van de desbetreffende leraar Ioannis Kutidis. Hij werd voor lange tijd behandeld, maar dat mocht niet baten.

“Helaas is hij overleden, maar namens de Grieks-orthodoxe gemeenschap zijn we u dankbaar voor de steun die ons is aangeboden bij de behandeling van onze vriend. Uw hulp was erg belangrijk. Onze militairen schieten ons altijd te hulp, we zijn ze dankbaar”, zei de directeur van de Grieks-orthodoxe middelbare school.

De Turkse defensieminister benadrukte dat “Turkije het buitengewoon belangrijk vindt dat minderheden in het land veilig, gelukkig en vredig zijn”. “Niemand mag daaraan twijfelen. Men weet hoe wij onze burgers behandelen, ongeacht hun afkomst of religie.”

“We zijn ons daarvan bewust, dank u”, reageerde de religieuze leider Sykis namens de christenen. “We delen ons verdriet en onze vreugde. We leven in broederschap en zijn een grote familie.”

Ook was de kerkvader de Turkse president dankbaar. “We bedanken president Recep Tayyip Erdoğan voor de mogelijkheden die hij ons biedt.”

De aanwezige Turkse mufti van Gökçeada, Celal Atasoy, sloot af met zijn boodschap dat Turkije een veilige en vredige haven is voor religieuze minderheden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-04-2021

Apr 02, 2021
Loading posts...