<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 16, 2017

Colombia gaat Turkije als voorbeeld nemen: ‘Beste land’

Colombia zal profiteren van de ervaring van Turkije als het gaat om vluchtelingenopvang. Het land in het noordwesten van Zuid-Amerika verwacht namelijk een vluchtelingenstroom uit buurland Venezuela.

Dat werd bekend tijdens een bezoek van een Colombiaanse delegatie aan Turkije.

De Turkse staatsorganisatie voor samenwerking TIKA kreeg de vertegenwoordiger van de Colombiaanse president Carlos Restrepo, afgevaardigde van het ministerie van Buitenlandse Zaken Olarte en voorzitter van de Colombiaanse organisatie voor rampenbestrijding Perez op bezoek in Turkije.

Colombia gaat Turkije als voorbeeld nemen ‘Beste land’2

Beste land

“Wij zijn hier om te zien hoe Turkije al zeven jaar vluchtelingen opvangt en willen profiteren van deze ervaring”, sprak Carlos Restrepo namens de president van Colombia. “Turkije is een van de succesvolste landen hierin. Turkije staat voor ons op nummer 1: zij hebben binnen korte tijd heel veel vluchtelingen toegelaten, gezorgd voor hun onderwijs en zorg en hebben dit voor de broederschap gedaan. Dit wilden we zien. Wij hebben nog veel te doen. Turkije is op dit moment het beste land in het beheer van vluchtelingencrises.”

Colombia gaat Turkije als voorbeeld nemen ‘Beste land’3

Model

De afgevaardigde van het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had ook lovende woorden over Turkije: “Wij hebben gezien dat de Turkse ministeries van Volksgezondheid en Onderwijs letterlijk met elkaar racen om vluchtelingen dienstbaar te zijn. Wij hebben hun werkwijze gezien, van hoe het allemaal van boven naar beneden is geregeld. Dit kan een zeer belangrijk model zijn voor ons. De kans is groot dat we het ook zo gaan doen in ons land.”

Colombia gaat Turkije als voorbeeld nemen ‘Beste land’4

Leermeester

Perez gaf aan dat Turkije nu meester is in het oplossen van de vluchtelingenproblematiek. “Wij zijn nog in de leertijd. Leermeester Turkije gaat ons hierin helpen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 16-05-2017

May 16, 2017
Loading posts...