<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 26, 2020

Corendon hervat reizen naar Turkije

Corendon begint vanaf vrijdag 10 juli weer met het uitvoeren van vakantievluchten naar de Turkse populaire bestemmingen Antalya, Bodrum en Dalaman. Op basis van onderzoek onder eigen klanten heeft de reisorganisatie vastgesteld dat het overgrote deel van hen graag deze zomer wil afreizen naar Turkije, ondanks het feit dat het Nederlandse reisadvies voor het land nog niet is versoepeld, laat de populaire reisorganisatie in een persbericht weten.

Omdat het reisadvies vooralsnog op ‘oranje’ staat, zal Corendon haar klanten die een vakantie naar Turkije hebben geboekt benaderen en vragen of ze daadwerkelijk op vakantie willen of liever omboeken naar een andere bestemming of naar een latere vertrekdatum. De beslissing om de vluchten naar Antalya, Bodrum en Dalaman te hervatten, is genomen na intensief overleg met de Turkse autoriteiten.

Het aantal coronabesmettingen in de gebieden waar Corendon haar vakantiegangers onderbrengt is zeer laag en op Turkse vliegvelden en in de toeristische hotels gelden strikte protocollen om het welzijn en de gezondheid van de gasten te waarborgen. De medische voorzieningen in de toeristengebieden in Turkije staan op een hoog niveau en de Nederlandse ziektekostenverzekering is in Turkije geldig, ook in het uiterst onwaarschijnlijke geval dat vakantiegangers besmet zouden raken.

Marktleider

In 2019 verzorgde Corendon de vakantie van ruim 300.000 Nederlanders naar Turkije en de reisorganisatie is daarmee met afstand marktleider. Veel van Corendons klanten bezoeken Turkije al sinds vele jaren en hebben in de afgelopen weken en maanden herhaaldelijk aangegeven dat ze ook deze zomer graag naar het populaire vakantieland willen afreizen. In de afgelopen weken heeft Corendon intensief overleg gevoerd met de Turkse autoriteiten om vast te stellen of het verantwoord is om weer vakanties naar Turkije te kunnen uitvoeren.  “Op grond van het lage aantal besmettingen in de vakantiegebieden, de prima medische zorg en de uiterst professionele protocollen op luchthavens en hotels, is nu besloten dat ook te gaan doen”, is verklaard.

Oranje reisadvies

Momenteel geldt er in Nederland nog een ‘oranje’ reisadvies voor geheel Turkije. Dat betekent dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken alle niet-essentiële reizen naar Turkije afraadt.

“Het heeft er alle schijn van dat dit advies niet gebaseerd is op de gezondheidssituatie in de Turkse badplaatsen, maar het gevolg is van het algemene beleid om voor alle landen buiten Europa – met uitzondering van de Caribische landen binnen ons eigen koninkrijk – vooralsnog het reisadvies op oranje te houden. Het lage aantal besmettingen in en om de Turkse badplaatsen, zou een versoepeling van het reisadvies rechtvaardigen zoals dat inmiddels ook voor vrijwel alle zuidelijke vakantielanden binnen de Europese Unie het geval is.”

Gratis test of thuisquarantaine

Zolang er sprake is van een oranje reisadvies, moeten Nederlanders die terugkeren uit Turkije twee weken in thuisquarantaine. Om dit te vermijden, biedt Corendon haar klanten de mogelijkheid om een dag voor vertrek uit Turkije of direct na de terugvlucht een gratis corona pcr-test te ondergaan. “Als het virus niet wordt aangetroffen, is thuisquarantaine uiteraard niet nodig”, verklaart Corendon.

Terughaalgarantie

Op al haar vakantiereizen biedt Corendon de absolute garantie dat vakantiegangers kosteloos worden teruggebracht naar Nederland als er zich een situatie mocht voordoen die daar aanleiding toe geeft. Deze garantie geldt uitsluitend voor klanten die bij Corendon een vakantie met hotelverblijf boeken. Als vakantiegangers een losse vlucht boeken, geldt deze garantie niet, net zo min als dat bij andere luchtvaartmaatschappijen het geval is.

Ziektekostenverzekering en reisverzekering

Corendon benadrukt dat Nederlandse ziektekostenverzekeringen de medische kosten in het buitenland dekken tot een maximum van het tarief in Nederland, ook als een behandeling verband houdt met het coronavirus en ongeacht het geldende reisadvies. “De medische voorzieningen die door de Turkse overheid worden verzorgd, staan goed aangeschreven terwijl de kosten betrekkelijk laag zijn. Om die reden gaan er jaarlijks ruim een miljoen buitenlanders speciaal naar Turkije voor medische behandelingen.”

De meeste reisverzekeraars – inclusief de Unigarant-reisverzekering die door Corendon wordt aangeboden – verlenen ook dekking bij een oranje reisadvies behalve voor die kosten die direct verband houden met de reden waarom het reisadvies oranje is. “Als dat corona is, dan dekt de reisverzekeraar die kosten niet, maar de ziektekostenverzekering dus wel. Kosten van alle andere noodzakelijke medische behandelingen die niets met corona te maken hebben, zijn wel verzekerd, net zoals alle andere normale risico’s die door de reisverzekering worden gedekt.” Vakantiegangers moeten wel zorgvuldig nagaan of dit ook voor hun reisverzekering geldt.

Turkije: zeer professionele toeristische sector

“De Turkse hotels en dan met name de grote all-inclusive resorts behoren zonder twijfel tot de meest professionele vakantiehotels van het Middellandse Zeegebied. Dat betekent dat niet alleen alles in het teken staat van een onbezorgde vakantie, maar in deze bijzondere tijden ook van maximale hygiëne en veiligheid.”

De Turkse autoriteiten hebben zeer strikte en gedetailleerde protocollen vastgesteld waaraan ieder hotel moet voldoen. Daarin wordt onder andere geregeld dat alle publieke ruimtes nog vaker en grondiger worden schoongemaakt dan normaal en dat het overal in het hotel mogelijk is om voldoende afstand te houden van andere vakantiegangers. Om die reden kunnen ook lang niet alle kamers in de hotels worden bezet. Pas als hotels en restaurants kunnen aantonen dat ze aan alle vereisten voldoen, krijgen ze een health & safety-certificaat van de overheid. Corendon werkt uitsluitend met gecertificeerde hotels.

Corendon meldt ook dat veel hotels hun prijzen hebben verlaagd, zelfs voor het hoogseizoen. “Vandaar dat vakantiegangers voor heel weinig geld een all-inclusive vakantie kunnen boeken.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 26-06-2020

Jun 26, 2020
Loading posts...