<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 29, 2020

Corona in Frankrijk verspreid door diensten in evangelische kerk

In Frankrijk zijn alle pijlen gericht op een evangelische kerk in het oostelijke Mulhouse. Daar hebben kerkdiensten in februari ervoor gezorgd dat het coronavirus zich kon verspreiden door heel Frankrijk.

Dat meldt de Franse staatsomroep France Info.

Tijdens gebeden in de evangelische kerk raakten zo´n 1.000 kerkgangers besmet met het nieuwe virus uit China. Een verpleegster die ook daar besmet raakte, gaf dat door aan 250 andere zorgwerkers, benadrukte de Franse nieuwszender.

De besmette personen brachten het coronavirus naar de steden Parijs, Orleans, Besançon, Belfort, Dijon, Macon, Agen en Briançon, berichtte France Info. Drie kerkgangers uit het Franse eiland Corsica bleken na de kerkdienst ook besmet te zijn geraakt, waarna het aantal gevallen op het eiland steeg naar 33.

Pastoor van de kerk en arts Jonathan Peterschmitt bevestigt het voorval. “De meeste mensen die de rituelen bijwoonden, droegen het virus en testten achteraf positief.”

Macron

De Franse nieuwszender merkte ook op dat de Franse president Emmanuel Macron Mulhouse had bezocht op 18 februari. Macron reisde af naar de straat waar de kerk zich bevindt, maar betrad het gebedshuis niet.

Wel gaf hij meerdere keren zijn hand aan de mensen die hem daar in dezelfde straat verwelkomden. Een van de verwelkomers, een vrouw, gaf Macron een hand en testte kort later positief, is gemeld.

“Ik was naast Macron en schudde zijn hand. Een dag later werd ik ziek” zei de vrouw tegen haar dokter, aldus France Info.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 29-03-2020

Mar 29, 2020
Loading posts...