<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 12, 2021

Coronapandemie had voorkomen kunnen worden

De coronapandemie had voorkomen kunnen worden als landen sneller hadden gereageerd na de uitbraak in China.

Dat blijkt woensdag uit een onafhankelijk rapport van een panel dat de pandemie in opdracht van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onderzocht.

Het Independent Panel for Pandemic Preparedness and Response riep de wereldwijde gemeenschap op om krachtiger maatregelen te nemen om een ​​einde te maken aan de coronacrisis en hervormingen door te voeren om de volgende pandemie te voorkomen.

“Het is een ramp die volgens ons panel voorkomen had kunnen worden”, zei covoorzitter Helen Clark, tevens de voormalige premier van Nieuw-Zeeland.

“Na de uiteindelijke verklaring op 30 januari 2020, ziet het panel februari als een maand van gemiste kansen om een ​​pandemie af te wenden, aangezien zoveel landen ervoor kozen om af te wachten in plaats van strengere maatregelen te nemen om het virus in te dammen.”

“We moeten investeren in paraatheid en voortaan sneller reageren door de retorische vraag te stellen: wil de wereld dit nog een keer meemaken?”

Haar covoorzitter, Ellen Johnson Sirleaf, de voormalige president van Liberia (West-Afrika), oordeelde ook dat de pandemie had kunnen worden voorkomen.

“Dit mag niet nog een keer gebeuren. Morgen kan er weer een gevaarlijke ziekteverwekker ontstaan. De wereld zou voorbereid moeten zijn voor de volgende”, zei ze, erop wijzend dat “geen enkel individu of natie verantwoordelijk was” voor de pandemie.

“We moeten ons concentreren op het aanpakken van de huidige pandemie en de volgende voorkomen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 12-05-2021

May 12, 2021
Loading posts...