<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 21, 2018

‘D66 stemt harteloos en zonder genade tegen vrijlating Ahed Tamimi’

De Tweede Kamer stemde woensdag over de vrijheid van het door Israël vastgehouden minderjarige Palestijnse meisje Ahed Tamimi (16). SP, PvdA, GroenLinks, Partij voor de Dieren, DENK en 50Plus stemden voor. Tegenstemmers: VVD, CDA, SGP, CU, PVV, FvD én D66.

Bij DENK zijn ze niet al te verbaasd over de tegenstemmers, op D66 na. “De Tweede Kamer stemt vaak pro-Israël, maar van D66 hadden we dit niet verwacht”, reageert DENK middels een video. “Tamimi wordt illegaal vastgehouden door Israël. D66 stemt harteloos en zonder genade tegen vrijlating van Tamimi”, stelt de politieke partij. “Waar zijn de principes van D66 gebleven?”

Reacties

De achterban van DENK reageert met afschuw op D66, die zijn tegenstem verdedigt met de woorden ‘zich niet te moeien in binnenlandse zaken van een ander land’. In reacties op sociale media laten volgers van DENK weten dat de D66 “uitermate hypocriet en schandalig” bezig is, waarbij gerefereerd wordt naar de D66-houding ten tijde van de couppoging in Turkije twee jaar terug. “Toen bemoeide men maar al te graag met de Turkse binnenlandse aangelegenheden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 21-02-2018

Feb 21, 2018
Loading posts...