<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 25, 2015

Daily Telegraph: Turken hebben Putin lesje geleerd

De Britse krant The Daily Telegraph schrijft woensdag dat de Turken de Russische president Vladimir Putin een lesje hebben geleerd nadat Turkije een Russisch gevechtsvliegtuig, dat het Turkse luchtruim schond, heeft neergeschoten na tien keer waarschuwen.

“Rusland heeft zich tot op de dag van vandaag bemoeid met de interne zaken van landen. Van Georgië tot aan de Krim, van Oost-Oekraïne tot aan Syrië. De NATO heeft tot nu toe weinig gedaan om Putin te waarschuwen te gaan stoppen met de arrogante houding die Rusland heeft aangenomen door de grenzen van andere landen te betreden”, schrijft The Daily Telegraph.

De Britse krant wijst erop dat de Turkse grenzen eerder ook meerdere keren zijn geschonden. “De Turken hebben Putin en de Russen een lesje geleerd. Putin begrijpt niet dat Turkije zich inzet voor de bescherming van zijn eigen belangen. Putin moet niet denken dat Turkije niets zal doen wanneer zijn etnische bondgenoten -de Turkmenen die worden gebombardeerd door het Assad regime- worden aangevallen. Dit kan ervoor zorgen dat Turkije en Rusland militair geconfronteerd worden”, aldus de Britse krant.

Andere geluiden denken dat de Engelse media de spanningen tussen Turkije en Rusland willen opvoeren door dit soort uitspraken te doen.

 

© Turksemedia.nl

Nov 25, 2015
Loading posts...