<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 19, 2015

‘Dankzij Turkse satelliet ongelofelijke voordelen in terrorismebestrijding’

De Turkse minister van Technologie, Industrie en Wetenschap Fikri Işık zegt dat de Turkse satelliet Göktürk 2 ongelofelijke voordelen heeft opgeleverd in de strijd tegen terrorisme.

“Gelukkig hebben we de Göktürk 2 net op tijd ontwikkeld en de ruimte in geschoten. Deze satelliet heeft ons ongelofelijk veel geholpen in onze strijd tegen terreur”, sprak Işık.

webr32qfewascdx

De Turkse minister gaf aan dat ze om de 2,5 dagen satellietfoto’s ontvangen van het Kandil-gebergte waar zich bases bevinden van de terreurgroep PKK: “Zo zien we bijvoorbeeld of er een val wordt opgesteld, een barricade wordt opgericht of er muren worden gebouwd. De satelliet heeft een resolutie van enkele meters.”

web32qefadv

Işık zei dat ze vroeger afgeschermde satellietfoto’s kregen omdat ze niet hun eigen satelliet hadden: “We bombardeerden toen ook het Kandil-gebergte, maar de terroristen merkten daar niets van in hun grotten. Nu is dat veranderd. Vroeger werden wapendepots opgezet en met bomen en planten afgedekt waarbij werd gedacht dat Turkije dit niet zou zien. Nu worden ze zo hard vernietigd dat de depots dagenlang uitbranden. De terroristen kunnen zich niet meer schuilen bij de berg Kandil.”

web3rwqsacxz

De Turkse minister meldt dat Turkije in 2018 een verbeterde satelliet de ruimte in zal schieten. “Deze zal een resolutie hebben van 50 centimeter en zal daarmee voor vijf keer nauwkeurige foto’s zorgen. Nu we onze eigen software hebben, krijgen we niet meer te horen dat sommige diensten niet beschikbaar zijn: we kunnen nu satellietfoto’s nemen wanneer we willen. Dankzij Göktürk 2 is Turkije niet meer afhankelijk van andere landen”, aldus Işık.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 19-12-2015

Dec 19, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...