<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
May 16, 2022

Definitief einde McDonald’s in Rusland, 850 restaurants in de verkoop

De Amerikaanse fastfoodgigant McDonald’s heeft maandag laten weten dat het zijn 850 restaurants in Rusland in de verkoop zet. Daarmee komt een einde aan 32 jaar Amerikaanse burgers en friet in dat land.

De aankondiging van de permanente exit komt nadat het bedrijf op 8 maart zijn activiteiten in Rusland had opgeschort vanwege de Russische inval in Oekraïne.

“De humanitaire crisis veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne en de snel onvoorspelbare bedrijfsomgeving hebben McDonald’s ertoe gebracht te concluderen dat het voortbestaan ​​van het bedrijf in Rusland niet langer houdbaar is en ook niet in overeenstemming is met de waarden van McDonald’s”, staat in een persbericht.

Het bedrijf liet weten dat het zijn volledige portfolio van McDonald’s-restaurants zal verkopen aan een lokale koper in Rusland.

McDonald’s had 62.000 werknemers in Rusland en het bedrijf zei dat het ernaar streeft ervoor te zorgen dat ze “doorbetaald blijven worden tot het einde van een transactie en dat werknemers in de toekomst een baan hebben bij een potentiële koper”.

Rusland heeft talloze sancties opgelegd gekregen van grote wereldmachten, waaronder de VS, het VK en de Europese Unie, sinds het op 24 februari de oorlog aan Oekraïne verklaarde.

Honderden bedrijven hebben zich teruggetrokken uit Rusland vanwege de oorlog en sommigen zoals energiegigant Shell, autofabrikant Renault en particuliere geldschieter Societe Generale verkopen nu hun bedrijven in het land.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-05-2022

May 16, 2022
Loading posts...