<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 24, 2018

Denemarken gaat ‘ongewenste’ vluchtelingen naar afgelegen eiland sturen

Het Deense parlement heeft recent een controversieel wetsvoorstel goedgekeurd dat de autoriteiten toestaat “ongewenste” migranten naar een afgelegen, onbewoond eiland te verplaatsen. Het desbetreffende eiland werd ooit gebruikt voor besmettelijke dieren.

Ondanks harde kritiek van mensenrechtenorganisaties, werd het wetsontwerp geratificeerd met steun van de Liberale Partij (Venstre), de Liberale Alliantie, de Conservatieve Volkspartij en de rechts-populistische Deense Volkspartij.

Als onderdeel van het plan zal de Deense regering in 2021 “een vertrekcentrum” voor 125 vluchtelingen op het eiland Lindholm inrichten, dat een totale oppervlakte van 7 hectare heeft en dat vroeger door de Technische Universiteit van Denemarken werd gebruikt voor onderzoek naar besmettelijke dierziekten.

Begin december zei de Deense immigratieminister Inger Stojberg van de liberale partij op Facebook dat sommige mensen “ongewenst zijn in Denemarken en dat opgemerkt moet worden”.

Vorige week lieten duizenden mensen hun afgunst weten over het plan en hielden demonstraties in Kopenhagen en de op een na grootste stad van het land, Aarhus, om de regering op te roepen om terug te vallen van de eilandplannen in het zuidoosten van het land.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KOPENHAGEN | Gepubliceerd: 24-12-2018

Dec 24, 2018
Loading posts...