<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 08, 2019

DENK doet aangifte na bedreiging PVV’er

Selçuk Öztürk van DENK doet aangifte tegen personen die hem ernstig hebben bedreigd, nadat hij door PVV-Kamerlid Machiel De Graaf openlijk werd bedreigd. Tijdens het debat over bijstandsfraude riep De Graaf richting Öztürk: “Ik zal je najagen, dan ben je van mij”.

Öztürk overweegt ook aangifte te doen tegen De Graaf en laat dit verder onderzoeken.

Voor het eerst in de parlementaire geschiedenis van de Tweede Kamer werd een Kamerlid door een ander Kamerlid bedreigd. De Kamervoorzitter, Khadija Arib, greep niet in en kwam later ook niet terug op deze bedreiging, is DENK opgevallen. Daarom heeft Selçuk Öztürk ook het Presidium gevraagd om op te treden tegen de bedreigingen van De Graaf.

“Als Kamervoorzitter mag je nooit toelaten dat een Kamerlid openlijk wordt bedreigd in de Kamer. We maken al helaas te vaak mee dat Kamerleden worden bedreigd en hierdoor hun werk niet goed kunnen uitoefenen. Als er sprake is van een bedreiging zie je ook dat alle volksvertegenwoordigers terecht één blok vormen om hun afschuw uit te spreken en dit afkeuren, met de voorzitter voorop. Nu dit in de Kamer door een Kamerlid gebeurt, heb ik helaas nog niemand gehoord”, zei Öztürk.

Gesterkt door de bedreiging met mogelijk fysiek geweld tot gevolg hebben tientallen mensen zich geuit richting Öztürk en DENK; in bewoordingen zoals: “Ze hadden je inteelt smoelwerk allang een keer moeten verbouwen”, “We gaan DENK najagen volgens Machiel de Graaf. Mijn steun heb je.” en “Die kotsturk mag nog blij zijn, als hij dat tegen mij gezegd dan had hij een paar weken door een rietje kunnen eten.”

Het debat gisteren ging er stevig aan toe. De Graaf reageerde woedend nadat het DENK-Kamerlid hem confronteerde met een NRC artikel waarin staat dat De Graaf in het verleden in opspraak is geweest.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 08-02-2019

Feb 08, 2019
Loading posts...