<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jul 12, 2018

DENK eist uitleg over relatie tussen Amsterdam en Tel Aviv

DENK Amsterdam heeft deze week schriftelijke vragen ingediend over het samenwerkingsverband tussen Amsterdam en Tel Aviv. De politieke beweging vindt de relatie onhoudbaar omdat er uit Israëlische kant sprake is van disproportionele en aanhoudend geweld tegen Palestijnen.

Het geweld van 14 mei toont de scheve verhoudingen in Palestina aan, namelijk: die van Israëlische onderdrukking van Palestijnen, licht DENK Amsterdam de situatie toe. “Volgens Amnesty International doodde Israël 41 vreedzame Palestijnse demonstranten en zijn er meer dan 2.000 Palestijnen gewond geraakt tijdens de Grote Mars van Terugkeer in mei.”

De gemeenteraad heeft inmiddels gereageerd op de vragen van DENK-raadslid Numan Yilmaz. “Zo werkt Amsterdam samen met Tel Aviv en niet met de staat Israël. Het college wil zich niet verbinden met het beleid van Israël.”

Ook is de raad gevraagd om een overzicht welke bedrijven, ngo’s en andere organisaties deel uitmaken van het samenwerkingsverband. “Het college houdt geen overzicht bij van alle partijen waarmee wordt samengewerkt.”

Yilmaz is niet tevreden met de antwoorden die hij heeft gekregen (hieronder te lezen). “Wel hebben wij een overzicht van projecten en activiteiten ontvangen in het kader van de samenwerking tussen Amsterdam en Tel Aviv.”

Activiteiten

Binnen een kleine twee jaar vonden diverse activiteiten plaats tussen Amsterdam en Tel Aviv, waaronder de ontvangst van 2 LGBT-activisten bij de Pride en ondersteuning van de expositie ‘I believe I am gay’ van Amsterdamse kunstenaars in Tel Aviv.

Ook is in het kader van acquisitiedoelstellingen van de gemeente Amsterdam een partij op het gebied van creatieve industrie uit Tel Aviv gekoppeld aan Amsterdamse partijen en vonden werkbezoeken plaats op gebied van parkeren, groenvoorziening, sociaal beleid en wijkaanpak.

Oproep

DENK Amsterdam liet deze week ook weten wat hulp te kunnen gebruiken van volgers. “We hebben jullie hulp nodig om (eventuele) banden tussen deze organisaties en de Israëlische bezetting en het defensieapparaat aan het licht te brengen. We verzoeken jullie daarom ons te helpen onderzoeken of Amsterdamse middelen wel of niet gebruikt worden bij het voortduren van de bezetting”, aldus DENK Amsterdam.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 12-07-2018

Jul 12, 2018
Loading posts...