<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2017

DENK gaat voor 5 zetels in Amsterdam

DENK doet in de hoofdstad mee aan de gemeenteraadsverkiezingen

In maart 2018 zal DENK deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. De ambitie is om minimaal 5 zetels te behalen en mee te kunnen doen met een collegevorming.

DENK zal met haar boodschap ook in de hoofdstad op zoek gaan de verbinding. Met deze verbindende boodschap zal het geluid van alle Amsterdammers in de Amsterdamse gemeenteraad worden gehoord.

In de hoofdstad behaalde DENK tijdens de Tweede Kamerverkiezingen ruim 28.000 stemmen, 6,9% van de stemmen. Hiermee was de beweging in Amsterdam groter dan partijen als de SP en de PVV. Het succes van het resultaat is mede te danken aan een positieve campagne met heel veel enthousiaste vrijwilligers. In Nieuw-West was DENK met bijna 20 procent van de stemmen verreweg het grootst. Ongeveer 13.500 kiezers stemden in dat stadsdeel op DENK.

Fractievoorzitter DENK Tunahan Kuzu: “Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer zagen wij in Amsterdam dat de kiezer erg enthousiast werd van het geluid van DENK. Er is op een fantastische wijze enthousiast campagne gevoerd en dit resulteerde in een historische uitslag. De gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam zie ik daarom ook met veel vertrouwen tegemoet.”

Later dit jaar zal DENK de volledige lijst lanceren met de kandidaat raadsleden voor Amsterdam. De komende weken wordt bekend gemaakt in welke andere gemeenten DENK meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Jun 23, 2017
Loading posts...