<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 22, 2018

DENK-Kamerlid Farid Azarkan boort Nederlandse media de grond in

DENK-Kamerlid Farid Azarkan heeft met afschuw gereageerd op de handelswijze van journalisten en persgroepen omtrent de ‘nepadvertentie’-test van DENK over PVV. “Wat de mainstream media je niet laat zien”, haalde Azarkan in een videoboodschap uit. “Ze maken er een hele show van.”

Het DENK-Kamerlid stoort zich eraan dat hij steeds verantwoording moet afleggen voor een idee dat achteraf een slecht idee blijkt te zijn en niet is gerealiseerd. “Nog nooit hebben in vaderlands geschiedenis journalisten zo vaak geschreven over een idee wat nooit tot uitvoering is gekomen”, vertelde Azarkan, die een vijftiental nieuwskoppen sommeerde in zijn video. “Ze maken er een hele show van.”

Het BNNVARA-radioprogramma ‘Nieuws BV’ maakte een onvolledige en onjuiste item over een idee van DENK, zei Azarkan. “Het werd gebaseerd op een uiterst dubieuze en onbetrouwbare bron.”

Toestemming

Het Tweede Kamerlid legde uit dat twee journalisten eind april onder valse voorwendselen zijn kantoor zijn binnengestormd. “Ze eisten dat ik me over een idee van anderhalf jaar geleden uitsprak. Ik bereidde me voor een debat met de minister-president en gaf aan dat ik weinig tijd had. Achteraf gezien hebben ze dat gesprek zonder toestemming opgenomen. (Dat is tegen de Kamerregels).”

“Vlak voor uitzending verzocht de directie van de Tweede Kamer ze deze beelden niet te gebruiken. Dat – gebruik opname – is tegen alle parlementaire en journalistieke afspraken in. Ze hebben het toch gedaan”, legde Azarkan uit.

Persconferentie

Maar wat er dan gebeurde is, is interessant, gaf Azarkan aan: “Alle journalisten verzamelen zich en nemen klakkeloos dat bericht, over een idee wat nooit tot uitvoering is gekomen, voor waar aan. Ons kritisch verhaal over de werkwijze van de journalisten over dat de bron onder druk is gezet, wordt door geen enkele journalist online gezet.”

Azarkan riep alle journalisten bijeen, is te zien in de video. “Dat zegt die (bron) toch ook in de filmpjes die u allemaal gisteren gezien heeft? [Men knikt ja]. Maar u heeft daar niets mee gedaan? Niemand van jullie heeft dat vermeld. Zeg ik dat goed? We sturen een persbericht naar alle journalisten die hier zijn. Wij laten beelden zien waarin wij aangeven dat deze journalisten de Nieuwspoortcodes schenden en iemand stalken”, zei Azarkan tegen de aanwezige journalisten.

Jinek

Het DENK-Kamerlid besloot om bij Jinek aan tafel te schuiven om zijn verhaal te kunnen doen, althans dat dacht hij.

“Maar ik merkte al vrij snel dat zij alleen geïnteresseerd was in dat slechte idee wat nooit doorgang heeft gekregen. Ze was totaal niet geïnteresseerd in de dubieuze rol van die bron en nog veel minder in de rol van haar collega’s die op een kwalijke manier deze bron onder druk hebben gezet.”

Er ontstond een heftige discussie tussen de twee, waarbij Jinek haar stem verhief, is terug te zien. “Doe niet zo boos”, haalde Azarkan uit.

Aangifte PVV

Wilders doet aangifte tegen Azarkan. “Ingefluisterd door wederom die zelfde dubieuze bron. En als je toch aangifte gaat doen Geert, doe dat vooral ook tegen jezelf. Want bij DENK vonden we het een slechte idee en besloten het niet te gebruiken. Maar jij knalt jouw slechte, haatdragende en kwetsende boodschappen zo op Twitter. Altijd”, zei Azarkan.

Azarkan sloot de video af met een nepbericht van Wilders over Pechtold, dat daadwerkelijk is gepubliceerd, en ‘minder-minder’-uitspraken over Marokkanen. In een slotfragment staat opnieuw Wilders afgebeeld met zijn “tijd voor de grote schoonmaak van onze straten”-uitspraak tijdens een debat.

Aangifte DENK

DENK overweegt aangifte te doen tegen de twee BNNVARA-journalisten Peter Kee en David van der Wilde, die de beweging in de val probeerden te lokken. “Ze schonden ethische en journalistieke codes en de Nieuwspoortcode.”

De politieke partij beticht de twee van het verzinnen van valse informatie en beschuldigingen over de partij via een ex-opdrachtnemer van DENK, die dubbelspel zou spelen. Op herhaaldelijk verzoek van DENK om live in de uitzending te mogen reageren werd met gelegenheidsargumenten geweigerd.

Ook daar is een video-item over gemaakt door DENK, waarin de politieke partij zijn verhaal doet.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 22-06-2018

Jun 22, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...