<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 16, 2019

DENK komt met film: ‘Nooit Meer. Word wakker Europa!’

Europa loopt opnieuw het gevaar gegijzeld te worden door extreem-rechts, stelt DENK. Met een 15 minuten durende film waarschuwt de snelgroeiende politieke beweging voor opkomend extreem-rechts en groeiende volkerenhaat in Europa, met een boodschap die ooit de essentie vormde voor de totstandkoming van de Europese Unie: “Dit nooit meer”.

“Bruinhemden marcheren door de straten van Duitsland. Aanslagen worden gepleegd op moskeeën. Bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgezet”, verklaart DENK in een persbericht.

“De Holocaust begon niet met de gaskamers. Het begon met wij tegen zij. Het begon met politici die mensen verdeelden. Volkerenhaat loopt als een rode draad door de geschiedenis van Europa. “Dit nooit meer!”, riepen Europeanen met elkaar na de Tweede Wereldoorlog, maar in de jaren ’90 kon niet voorkomen worden dat in een vreselijke genocide in Europa duizenden moslims het leven lieten. De rode draad van haat in de geschiedenis van Europa heeft geleid tot verschrikkelijke daden.”

Lijsttrekker DENK Europa Ayhan Tonca is zeer bezorgd om de situatie. “Volkerenhaat rukt helaas weer op in Europa. Het opkomend extreem-rechts heeft een klimaat gecreëerd waarin er aanslagen gepleegd worden op moslims. Waarin mensen, niet ver van hier, in Frankrijk in trainingskampen knokploegen worden opgeleid om moslims aan te vallen. Dit is een groot gevaar voor Europa en de Europese waarden. Als we dit niet stoppen, ontstaan er een klimaat waarin een nieuw Srebrenica ontstaat. Dat willen we overbrengen met onze film.”

Volgens DENK moet dit opkomende rechts-extremisme dan ook bestreden en ontmaskerd worden. DENK-fractievoorzitter Tunahan Kuzu reageert: “In onze film laten wij zien dat Wilders en Baudet zich bedienen van dezelfde vunzige tactieken die de Nazi’s gebruikten om bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. We mogen als Europeanen niet wegkijken. Met deze film willen we daarom iedereen wakker schudden”.

De trailer is woensdag vrijgegeven. Donderdagavond om 20.30 zal de gehele film via de kanalen van DENK gepubliceerd worden, meldt de partij.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 16-05-2019

May 16, 2019
Loading posts...