<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 09, 2018

DENK laat rabbijn spreken: ‘Antisemitisme is Joodse hobby’

Politieke partij DENK ging in gesprek met rabbijn Lody van de Kamp, bekend om zijn ‘antisemitisme is een Joodse hobby’-uitspraak. Aan hem werd gevraagd of kritiek hebben op Israël antisemitisme is en of moslimhaat ergere proporties begint aan te nemen. Ook kwam aan bod het anti-Islamfilmpje van PVV-leider Geert Wilders.

Dat blijkt uit een nieuwe video die DENK dinsdag heeft vrijgegeven.

“Het filmpje van Wilders is een kopie van de propagandafilm van de NSB in de jaren dertig”, reageerde Van de Kamp. Hij is absoluut niet blij met de PVV, die ritueel slachten probeert te verbieden, “maar ook doet alsof het de vrienden zijn van Israël en Joden”. “Je ziet hoe gespleten hun hele gedachtegoed is.”

Van de Kamp is gepensioneerd, maar is op projectbasis actief voor de gemeente Amsterdam, politie, het OM en jongeren die steun nodig hebben. “Jongeren met een migratieachtergrond hebben het vaak moeilijk vanwege meerdere zaken, maar ook wat op hen afkomt uit Den Haag, de overheid, politiek en de burgerij. Deze zijn vaak de oorzaak dat deze (moslim)jongeren zich tweederangsburger voelen”, stelt de joodse geleerde.

Van de Kamp is niet tevreden met de negatieve en valse perceptie over moslims en de associatie met terreur. “Er is een beeld ontstaan dat terrorisme voor een deel is gerelateerd aan de Islam. Mijns inziens niet terecht. Er leven 104.000 moslims in Amsterdam. Men krijgt een vijandsbeeld zo, terwijl de realiteit anders is.”

Kritiek hebben op de Israëlische regering is geen antisemitisme, benadrukt Van de Kamp. “Jammer dat ook de politiek zich te makkelijk laat meenemen door mensen die ze profileren als de antisemitismebestrijders in Nederland.”

Ook kent de rabbijn niet de ‘vrijheid van meningsuiting’ zoals vele Nederlanders denken dat het is. “Ik heb wel vrijheid van meningsuiting, maar die heeft zijn grenzen. Daar waar het fatsoen overschrijdt en mensen beschadigt, daar is de grens bereikt.”

“Er is in Nederland geen kerkgenootschap die antisemitisme predikt. Er is geen onderwijsinstituut, geen hoge school of universiteit, waar antisemitisme beleden wordt. Er is geen politieke partij die antisemitisme beleidt of uitspreekt. Waar zit het dan wel?”, aldus de rabbijn.

Op de vraag welk probleem groter is, moslimhaat of antisemitisme, antwoordt Van de Kamp: “Moslimhaat is kwantitatief groter. Als je kijkt naar het (nieuwe) filmpje van Wilders en ziet hoe dat precies een kopie is van de propagandafilm van de NSB in de jaren dertig, alleen nu gericht op de moslims, dan is dat zo’n duidelijke uiting van moslimhaat. Die kent de Jood met betrekking tot antisemitisme helemaal niet.”

Het hele interview met de rabbijn is te vinden op de Facebookpagina van DENK. (HIER)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 09-10-2018

Oct 09, 2018
Loading posts...