<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 27, 2018

DENK-leider Tunahan Kuzu bedreigd

DENK-leider Tunahan Kuzu wordt na uitspraken van diverse opiniemakers en een aantal mediaorganisaties bedreigd. Hij wordt ook uitgemaakt voor ‘landverrader’. Dat laat zijn politieke partij in een verklaring weten.

Ongenuanceerde uitspraken en onjuiste en ophitsende krantenkoppen zorgen ervoor het Tweede Kamerlid bedreigd wordt en geen campagne meer kan voeren zonder zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen, laat DENK weten.

Ook een aantal andere Kamerleden hebben te maken met intimidatie en bedreigingen. DENK-voorzitter Selçuk Öztürk roept iedereen op om geen enkel Kamerlid meer uit te maken voor landverrader.

“DENK vindt alle vormen van bedreiging en intimidatie richting Kamerleden onacceptabel. Het lijkt er op dat het hebben van een andere mening de laatste jaren automatisch resulteert in bedreigingen en intimidaties. DENK staat er voor dat alle Kamerleden in vrijheid en veiligheid hun mening moeten kunnen geven: of je nu Öztürk heet of Özütok.”

DENK heeft deze oproep al eerder gedaan. In mei 2016 stelde DENK-Kamerlid Öztürk schriftelijke vragen over de veiligheid van toenmalig PvdA-Kamerlid Keklik Yücel.

“Waar DENK het wel opneemt voor andere Kamerleden, blijven de partijen helaas achter als het gaat om het afkeuren van intimidatie en bedreiging van DENK Kamerleden. DENK vindt dat het de partijen VVD, SP en GroenLinks, die vrijdag in een gezamenlijke verklaring hebben aangegeven volledig achter hun Nederlands-Turkse Kamerleden te staan, zou sieren in deze verklaring ook de Kamerleden van DENK te benoemen”, aldus de politieke partij.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 27-02-2018

Feb 27, 2018
Loading posts...