<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 02, 2019

DENK negatief in het nieuws door Fidan Ekiz

Afgelopen week ontstond er enige commotie na uitspraken van Fidan Ekiz. Zij gaf aan dat DENK “intimidatiepolitiek” bedrijft door gesprekken met de NTR te voeren.

“DENK wil met NTR in gesprek gaan om te praten over de koers van De Nieuwe Maan, want dat zagen ze helemaal niet zitten. Dan denk ik, we zijn niet in Ankara. Dit soort partijen zeggen de vooruitgang door emancipatie van de moslimgemeenschap te willen. Dit is stagnatie en niet waarvoor mijn ouders naar Nederland zijn gekomen. Kijk naar mij: de integratie van mijn ouders zijn wat dat betreft gewoon geslaagd. Ik doe mijn werk goed”, zei Ekiz tijdens een talkshow. Ook gaf Ekiz aan dat de NTR gesprekken met DENK had afgewezen.

Haar negatieve en onjuiste uitlatingen over DENK zorgden voor veel haatreacties richting de politieke beweging, laat DENK in een persbericht weten. “De NTR geeft aan, in tegenstelling tot de beweringen van Fidan Ekiz, dat zij wel gesprekken hebben gevoerd met DENK over diversiteit binnen de publieke omroep en dit in de toekomst te willen blijven doen.”

De afgelopen dagen zijn er diverse gesprekken gevoerd met de mediadirecteur van NTR Willemijn Francissen over deze uitlatingen, meldt DENK. “Ze geeft aan dat de gesprekken met DENK over diversiteit op een prettige wijze hebben plaatsgevonden en ook in de toekomst zullen plaatsvinden.”

Mediawoordvoerder Selçuk Öztürk betreurt dat zijn partij negatief in het nieuws is gekomen door Ekiz. “Het is bekend dat wij van mening zijn dat diversiteit binnen de publieke omroep een uitdaging is. Onze gesprekken met de NTR hebben daar betrekking op. We betreuren het feit dat deze goede gesprekken op deze onjuiste wijze naar buiten zijn gekomen en we daardoor negatief in het nieuws zijn gekomen.”

DENK zal doorgaan met haar strijd voor meer diversiteit binnen de publieke omroep en zal daartoe voorstellen blijven doen zodat alle Nederlanders zich kunnen herkennen in de publieke omroep, zo verklaart de snel groeiende beweging.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 02-03-2019

Mar 02, 2019
Loading posts...