<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2018

DENK opent vierde partijkantoor in Den Haag

Politieke partij DENK blijft zijn positie versterken in de Randstad. Zo ging zondag in bijzijn van vele gasten en leden het nieuwe kantoor in Den Haag open, een ontwikkeling waar de achterban al lang op wachtte onder het motto ‘Nederland is van ons allemaal’.

Het is het vierde partijkantoor dat de Kamerleden Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk en Farid Azarkan in korte tijd zien openen aan de Haagse Fruitweg. “De stad waar tienduizenden mensen al op DENK hebben gestemd”, reageerde Öztürk. “Honderden vrijwilligers zetten zich dag en nacht in deze stad in voor de gedachtegoed van DENK.”

Er valt nog zoveel te doen in Den Haag, zei de vooraanstaande Haagse DENK-vrijwilliger Ayman die in het zonnetje is gezet vanwege zijn inspanningen met zijn lokaal team. “Wat dit zo bijzonder maakt, is het harde werken dat achter dit verhaal, team en kantoor ligt.”

Ayman: “Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt, wat voor huidskleur en achternaam je ook hebt en draagt en in welke God je ook gelooft; je wordt hier geaccepteerd als mens en volwaardige burger. Dat is iets waar wij als team altijd voor hebben gevochten en blijven voor vechten. Dit is ook jullie partijkantoor.”

“We bezochten hier heel veel plekken in de Schilderswijk, waar we welkom bleken te zijn”, sprak Azarkan op zijn beurt. “Andere politici komen daar niet zoveel. De jongeren die daar waren keken ook niet of ze heel geïnteresseerd waren. We dachten: wat gaan we met deze jongeren doen? Selçuk en ik hadden moeilijke gesprekken met deze jongeren. Die hadden nergens zin in, vertrouwden niets, ook niet DENK, en zeiden: die politiek doet toch niets voor ons.”

Later wilden deze jongeren terugkomen met wat harde vragen, liet Azarkan weten. “We hadden nog nooit zo hard gewerkt ter voorbereiding. Het gaat niet om de woorden die je hoort. Je rekent iemand af op zijn daden. Dat is waarom we hier zijn. Om mensen het gevoel te geven dat we er voor hun zijn. Als dat niet zo is, dan hebben we geen betekenis. We doen dit niet voor onszelf.”

De cirkel is nu rond voor de grote steden met de kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en nu Den Haag, zei Kuzu in zijn speech. “DENK is nu aanwezig in de vier grote steden van Nederland, de steden waar de belangen van mensen in de afgelopen jaren onvoldoende zijn behartigd. Groepen mensen voelden zich in deze samenleving onvoldoende gehoord. Er werd niet naar ze geluisterd. Wij als DENK proberen die mensen een stem te geven op de politieke arena.”

Kuzu: “We worden, met onze drie zetels in de Tweede Kamer, gehoord en gevoeld in de samenleving. We hebben met de recente gemeenteraadsverkiezingen 33 gekozen vertegenwoordigers die dag in en dag uit de belangen behartigt van mensen in die gemeenten. Den Haag ontbrak in dat rijtje. Het verhaal van DENK leeft ook hier.”

De Kamerleden van DENK worden tijdens hun wandeling door Haagse wijken nu altijd benaderd door zelfs jonge jongeren die hen bedanken voor hun daden in de Tweede Kamer, zei Kuzu. “Ik durf te beweren dat er geen enkele andere politieke partij is die zoveel harten heeft gewonnen in de afgelopen periode als DENK. Wat wij doen is uniek en echt nieuw. Wij brengen mensen bijeen met verschillende achtergronden, zonder te kijken naar hun huidskleur, religie en achtergrondkenmerken en zeggen dat ze altijd welkom zijn. Hier staat wel DENK, maar dit gebouw is van jullie. Wij beloofden iedereen dat we er altijd zijn, niet alleen tijdens verkiezingen.”

DENK onderscheidt zich van alle andere partijen omdat mensen altijd terecht kunnen met hun vragen en problemen, zei Kuzu. “Ik zou tegen iedereen in Den Haag willen zeggen, kom hierheen als er problemen zijn. Hier is altijd een oor die naar u luistert.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 14-10-2018

Oct 14, 2018
Loading posts...