<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 19, 2018

DENK overweegt aangifte tegen twee journalisten

De twee BNNVARA-journalisten Peter Kee en David van der Wilde hebben een ex-opdrachtnemer van DENK aangespoord om valse informatie en beschuldigingen over DENK te verzinnen, zo meldt de politieke beweging. DENK gaat daarom gerechtelijke stappen ondernemen tegen de parlementaire verslaggevers Peter Kee en David van der Wilde.

Het verhaal, hoe journalisten Peter Kee en David van der Wilde DENK in de val wilde lokken, heeft DENK in een video uiteengezet. “De conclusies zijn stuitend. Om hun item te maken verleidden zij hun enige bron, vroegen die bron om valse informatie te verzinnen, schonden zij ethische en journalistieke codes en de Nieuwspoortcode”, legt DENK uit.

Het BNNVARA-programma ‘De Nieuws BV’ is voornemens morgen een onvolledig item te publiceren over DENK. Op herhaaldelijk verzoek van DENK om live in de uitzending te mogen reageren werd met gelegenheidsargumenten geweigerd. Wat DENK betreft is dit geenszins deugdelijke en transparante journalistiek.

“De inhoud van het item is gebaseerd op één bron, die de afgelopen maanden dubbelspel speelde. Het was diezelfde bron die DENK voorzag van schokkende informatie over de werkwijze van deze twee journalisten. De twee journalisten van BNNVARA houden in deze ook geen rekening met de stelregel, één bron is geen bron.”

Vanavond zal DENK om 19:00 uur via DENK TV middels een uitgebreide videoreportage het gehele verhaal publiceren, meldt de partij.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 19-06-2018

Jun 19, 2018
blog comments powered by Disqus
Loading posts...