<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 15, 2019

DENK-politici met de dood bedreigd

DENK-politici die zich voorbereiden op de verkiezingen voor het Europees Parlement ontvangen doodsbedreigingen, laat Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk woensdag in een interview weten.

“Ze proberen ons bang te maken door ons te bedreigen omdat we waarheden vertolken”, zegt Öztürk in een interview. “Maar we zichten niet voor de druk en geven niet op.”

Naast moorduitingen krijgt het Tweede Kamerlid ook te horen dat zijn huis verbrand zal worden en de dreigers zullen jagen op DENK-politici om hen te verwonden. Inmiddels is bij de autoriteiten aangifte gedaan, meldt Öztürk.

DENK-gemeenteraadslid in Schiedam, Doğukan Ergin, is ook met de dood bedreigd. Ergin, tevens de Schiedamse fractievoorzitter van DENK, heeft dat bij de politie gemeld.

Selami Coşkun, lijsttrekker van DENK tijdens de Provinciale Staten-verkiezing van vorige maand, kreeg een bericht op sociale media dat hij een kogel verdiende en dat alle moskeeën in brand gestoken moeten worden. “Helaas ben ik inmiddels heel wat smerige en racistische reacties en beledigingen gewend”, legde de politicus uit, die ook aangifte heeft gedaan.

“Het is heel erg dat een politicus niet in staat is om te genieten van de vrijheid van gedachte en meningsuiting. De vrijheid van een politicus moet niet worden beteugeld. Dit moet stoppen.”

Coşkun liet weten dat hij ook berichten heeft ontvangen van mensen die solidariteit en steun uiten over dergelijke bedreigingen.

De verkiezingen voor het Europees Parlement vinden plaats van 23 tot 26 mei. Ongeveer 374 miljoen EU-burgers komen in aanmerking om hun vertegenwoordigers te kiezen.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 15-05-2019

May 15, 2019
Loading posts...