<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 17, 2015

DENK: Regering moet relschoppers Geldermalsen deradicaliseren

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk (DENK) heeft naar aanleiding van de rellen in Geldermalsen waarbij raadsleden en burgemeesters zijn bedreigd een motie ingediend waarin hij de regering verzoekt een deradicaliseringsprogramma op te stellen voor personen die de lokale democratische besluitvorming hebben ondermijnd.

Politieke beweging DENK geeft aan dat de rellen rond de komst van het AZC in Geldermalsen geen incident zijn, omdat raadsleden in Purmerend en Den Haag ook zijn bedreigd. In deze steden is er ook ophef en weerstand bij de toewijzing van een asielzoekerscentrum in de desbetreffende gemeente.

“Eerdere ongeregeldheden in Purmerend en Den Haag tonen aan dat er sprake is van een structureel probleem. Wanneer raadsleden en burgemeesters bedreigd worden en relschoppers dranghekken omverwerpen waardoor de politie zelfs waarschuwingsschoten moet aflossen, moet de regering onder ogen zien dat er stevige maatregelen moeten worden genomen om deze relschoppers te ‘deradicaliseren’”, meldt DENK.

Politiek leider Tunahan Kuzu van DENK: “De regering moet een deradicaliseringsprogramma ontwikkelen voor deze radicale extremisten. Extra waakzaamheid is nodig om de lokale besluitvorming niet te laten verstoren of te ondermijnen door deze radicale extremisten.”

De politieke beweging vindt dat Nederland ruimhartig moet omgaan met het opvangen van mensen in nood en pleit al langer voor een eerlijke verdeling in Europa, maar ook in Nederland. “Het kan niet zo zijn dat gemeenten als Blaricum en Wassenaar de dans ontspringen en Geldermalsen 1500 asielzoekers moet opvangen”, aldus Kuzu.

Kamerlid Öztürk heeft de motie ingediend in het debat over preventie radicalisering.

web3r2qfewdasxz

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Dec 17, 2015
  • Welke democratische besluitvorming? meer dan 80 % v.d. NL-se bevolking is hier op tegen ( dus ook heel veel allochtonen waaronder deze hier )? Hoe durft men in dit land nog het woordje Democratie te gebruiken? Gewoon lachwekkend ware het niet zo dom en triest!

  • Hans nocomment

    Voor dit soort mensen zou ik graag weer een dodelijke spuit laten introduceren in NL, wat een slap figuur! Democratie betekend dat je naar je volk luistert en niet het volk negeert, maar dat snapt die turk vast niet met een dictator in ze eigen land!

Loading posts...