<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jun 07, 2019

DENK: Segers (ChristenUnie) wil dat Öztürk pijn wordt aangedaan

Fractievoorzitter Gert Jan Segers van de ChristenUnie heeft vrijdag als reactie op de aanvaring tussen DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk en Kamervoorzitter Khadija Arib gezegd dat Öztürk pijn moet worden aangedaan.

“We moeten iets bedenken wat echt zeer doet”, gaf Segers aan bij EenVandaag. “Interesseert me niet wat voor [positieve] impact dat heeft op DENK”, vervolgde hij. Zijn uiting komt een dag nadat Öztürk is bedreigd vanwege de discussie tussen Sadet Karabulut (SP) en Arib die zich mengde in het debat.

DENK reageerde vrijdagavond woedend via een persbericht. Het optreden van de Kamervoorzitter richting Öztürk op donderdag heeft er toe geleid dat Öztürk aangifte moest doen van ernstige bedreigingen, meldde de partij. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid zou hebben aangegeven hierdoor extra alert te zullen zijn.

“Met dit soort walgelijke uitspraken geef je een vrijbrief aan mensen met extreme denkbeelden om extreme daden te verrichten. Segers moedigt met zijn uitspraken mensen aan om te handelen. De veiligheid van DENK Kamerleden wordt hierdoor in gevaar gebracht. De eenzijdige en onheuse bejegeningen richting de Kamerleden van DENK moeten een keer afgelopen zijn”, aldus DENK.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 07-06-2019

Jun 07, 2019
Loading posts...