<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2019

DENK Utrecht met ideale mixlijst uit op drie zetels: tijd voor lastenverlaging

De kandidaten van politieke partij DENK in de provincie Utrecht zijn bekend voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen in maart. Onder aanvoering van de duo-lijsttrekkers Hanane Bittich en Gökhan Çoban is maandag nu ook de volledige kandidatenlijst vrijgegeven. Ook zijn een aantal punten uit het verkiezingsprogramma naar buiten gebracht.

“Een mooie diverse lijst waar veel provinciebewoners van Utrecht zich in kunnen herkennen. Een ideale mix van talentvolle, ervaren, maar vooral enthousiaste kandidaten. De komende periode zullen wij dan ook met deze groep, aangevuld met onze vrijwilligers de straten opgaan om het geluid van DENK te laten horen”, reageert Bittich.

Gökhan Çoban: Wij zullen zoveel mogelijk ons verhaal voor een eerlijke en rechtvaardige samenleving vertellen. In ons verkiezingsprogramma staan veel goede voorstellen die de Utrechters zal aanspreken. Denk bijvoorbeeld aan het verlagen van de provinciale opcenten, waardoor het autorijden betaalbaar wordt. Dit moet echter wel in combinatie met het goedkoper openbaar vervoer. Zo pleiten wij voor gratis openbaar vervoer voor ouderen en minima en voor alle provinciebewoners op feestdagen, zoals bijvoorbeeld tijdens de kerst, Ramadan en Koningsdag.”

“DENK laat de provincie ook opnieuw investeren in een groot evenement zoals eerder het Stijl-jaar. Dit keer moet de gastarbeider centraal staan. Vijftig jaar geleden tekende Nederland de laatste grote gastarbeiders-overeenkomst met Marokko. De provincie viert dat gedurende de komende vier jaar met bijdragen aan evenementen en het realiseren van gastarbeider-monumenten in de verschillende steden in de provincie waar gastarbeiders in hoge mate hebben bijgedragen aan de huidige welvaart”, aldus Bittich.

Het volledige verkiezingsprogramma wordt op zeer korte termijn bekendgemaakt, verklaart DENK, die de lijst als volgt heeft rondgestuurd:

Kandidatenlijst provincie DENK Utrecht

 1. Hanane Bittich – Utrecht
 2. Gökhan Çoban – Veenendaal
 3. Fatma Demir – Amersfoort
 4. Ismail El Abassi – Utrecht
 5. Mandy Heikamp – Veenendaal
 6. Şeyma Hato – Amersfoort
 7. Omer Şanli – Utrecht
 8. Ilias Bouabid – Utrecht
 9. Melda Can – Utrecht
 10. Benjamin Sahli – Utrecht
 11. Hicham el Abadi – Amersfoort
 12. Kabo Drent – Amersfoort
 13. Yasin Makineli – Veenendaal
 14. Tahsin Bulbul – Amersfoort
 15. Mahmut Sungur – Utrecht

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 28-01-2019

Jan 28, 2019
Loading posts...