<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Oct 25, 2017

DENK vraagt opheldering over moordaanslagen op Turkse Nederlanders

Politieke partij DENK zal Kamervragen indienen naar aanleiding van vijf moordaanslagen op Turkse Nederlanders binnen zeer korte tijd. Dat heeft voor veel angst geleid binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap, benadrukt DENK.

In een verklaring laat DENK weten deze signalen zeer serieus te nemen en zal naar aanleiding hiervan Kamervragen indienen om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaken van deze moorden, die afgelopen zomer hebben plaatsgevonden.

“Zijn deze moordzaken losstaande gebeurtenissen of is hier sprake van een patroon? De minister van Veiligheid en Justitie moet meer duidelijkheid hierover geven”, reageert DENK-Kamerlid Farid Azarkan.

NSU-moorden

DENK wijst erop dat binnen de Turks-Nederlandse gemeenschap al snel een link wordt gelegd met de NSU-moorden in Duitsland (Dönermoorden). De NSU-moorden waren een serie moorden die tussen 2000 en 2006 in Duitsland gepleegd werden door de neonazistische terreurgroep Nationaalsocialistische Ondergrondse (Nationalsozialistischer Untergrund – NSU). Het lukte de autoriteiten toen niet deze zaak op te lossen.

Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk vindt dat “deze moordzaken tot op de bodem moeten worden uitgezocht worden om in ieder geval uit te sluiten dat er geen raakvlakken zijn met NSU-moorden”.

Ook wordt de vraag gesteld of er bereidheid is om een speciale politie-eenheid onderzoek te laten doen naar de mogelijke relatie met NSU-moorden. DENK vindt dat er, indien nodig, politiecapaciteit vrij gemaakt moet worden om deze moordzaken op te lossen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 25-10-2017

Oct 25, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...