<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Ak Ajans Nederland
Dec 07, 2016

DENK waarschuwt Nederland na verwerping lange-arm motie

Was het de nieuwe politieke partij DENK die ongegrond werd beschuldigd de lange arm van Ankara te zijn, blijkt nu juist dat de Tweede Kamer geen tegenwerking toont voor lange armen van buitenlandse mogendheden.

“Kamer gedoogt PVV-lange arm met xenofobisch rookgordijn”, reageert DENK op de verworpen motie die dinsdag door de nieuwe politieke partij was ingediend. DENK wilde dat er een einde kwam aan de buitenlandse financiering van politieke partijen in Nederland. VVD, CDA, PVV, ChristenUnie, SGP en VNL stemden tegen het verbod op deze buitenlandse financiële geldstromen.

Volgens DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk, de indiener van de motie, houden deze partijen er een dubbele maat op na. “Als het gaat om buitenlandse financiering van islamitische gebedshuizen wordt de minister bijna maandelijks naar de Kamer geroepen, maar buitenlandse beïnvloeding van partijen in het parlement, het centrum van de Nederlandse macht, wordt gewoon gedoogd.”

“Met een soort xenofobisch rookgordijn lijken sommige partijen de aandacht af te willen leiden van de werkelijke lange arm, de PVV, door zich bijvoorbeeld te richten op de dubbele nationaliteit van onze voorzitter, door constant islamitische gebedshuizen onder de loep te leggen of door de positie van Tunahan Kuzu in de commissie Stiekem ter discussie te stellen op basis van zijn afkomst.”

Öztürk waarschuwt Nederland: “Het moge duidelijk wat de lange arm in het parlement van de PVV van Wilders betreft. Deze partij kreeg, als we het financieel verslag over 2015 van de partij erop naslaan, € 108.244 aan giften van het David Horowitz Freedom Centre.”

“Aan de voorman van deze conservatieve denktank uit de Verenigde Staten, David Horowitz, worden uitingen als ‘Palestijnen zijn moreel ziek’ en ‘de islam is een religie van haat’ toegeschreven. Niet voor niets wordt Horowitz door het Southern Poverty Law Centre omschreven als de ‘godfather van de moderne anti moslim beweging’”, reageert DENK.

“Het is evident dat een conservatieve en discriminatoire belangengroep uit het buitenland niet voor niets overgaat tot het geven van giften aan een Nederlandse partij. Vertegenwoordigers in het parlement richten zich dus liever op andere zaken, dan op mogelijke buitenlandse beïnvloeding van de in sommige peilingen grootste Nederlandse partij”, aldus DENK.

Farid Azarkan van DENK reageert ook teleurgesteld. “Vandaag werd pijnlijk duidelijk hoe hypocriet de PVV, VVD en CDA zijn.”

De nieuwe politieke partij heeft een video geplaatst op zijn Facebookpagina om te laten zien wie er allemaal tegen hebben gestemd en voor buitenlandse financiering is van Nederlandse politieke partijen. “Wij willen laten zien aan de mensen thuis hoe er gestemd wordt in de Tweede Kamer.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 07-12-2016

Dec 07, 2016
 • Ibrahim Bozkurt

  Wat werkelijke democratie betreft kunnen de politieke partijen nog een hoop leren van deze DENK’ERS..!!

 • Hakan Orbay

  Rasist holland

 • Hakan Orbay

  Vluchtelingen. Aub vluchtelingen.

 • Hakan Orbay

  Aub. Vluchtelingen.

 • Rotterdam in vuur en vlam

  Je weet niet eens hoe je het moet schrijven, lul.

 • PerpetualP

  Dubbele paspoort houders behoren niet in Ons parlement, Horowitz heeft gelijk er zou een wereldwijd verbod moeten komen op deze cult des doods #Banislam #BanFascism

 • Tamer Aslantas

  Jij zou geband moeten worden. Jouw cult is een cult des doods. Jouw volk heeft de halve wereld gepunderd en steunt terroristen. Kijk eens in de spiegel man. Je gaat niet eens in op de inhoud maar loopt slap te lullen hier. De discussie gaat hier niet om de Islam maar om buitenlandse geld en belangen. Heb je snel even opgezocht wie er allemaal dubbele paspoorten hebben zeker voordat je deze onzin uit ging kramen. Jij blij dat Wilders alleen de NLse heeft zeker?

 • Tamer Aslantas

  Je begrijpt hem wel anders.

 • Ozturk

  Zijn vrouw is anders wel Hongaarse. Hopelijk heeft zij geen dubbel paspoort, anders wordt het nog lastig uitleggen voor Blondie.

 • PerpetualP

  Lachwekkende opmerkingen zeker van een turk wiens volk een genocide ontkend en een lopende genocide denkt te kunnen verzwijgen. #BijiKoerdistan
  #BijiRojava. Tijd om uitkeringen stop te zetten en paspoorten in te nemen = #Remigratie #Banislam #BanFascism

 • Hakan Orbay

  slavendrijvers

  nederland=pedofielenland

  nederland en europa gaan ten onder.

  Daarom meer vluchtelingen voor hollanda.

  Turk

 • Hakan Orbay

  Wij Turken zijn machtig.

  jullie nederlanders zijn pedofielen.

 • Hakan Orbay

  Het geld is op.

 • PerpetualP

  Tijd om jullie parasieten allemaal het land uit te knallen die uitkeringen kunnen we beter besteden véél beter

 • PerpetualP

  Jullie turken zijn inmiddels de paria’s in onze samenleving jij bent daar het levende bewijs van. #Banislam #BanFascism

 • Sabri Usta

  Amerikaans rassisten geld hoort ook niet in ons land of kan dat volgens jou wel?

 • PerpetualP

  Ons land ……niets van jullie bij pijp je erDOGan en verlaat ons land.

 • PerpetualP

  Democratie en denk’ers lol de lange bruine arm van erDOGan zal geen lang leven beschoren zijn hier. Ik zou het woord democratie nog eens googlen grijs wolfje. Tijd dat we ons land gaan zuiveren, wat jullie kunnen kunnen wij 1000x beter! #Banislam #BanFascism

 • PerpetualP

  Alles beter dan genocide plegende moslem parasieten. Jullie kunnen/mogen niet in de schaduw staan van Hongaren!

 • Henk

  Het schoolgeld van uw ouders?

 • Deli Balta

  Turken weten op wie ze straks in maart moeten stemmen

 • Hakan Orbay

  Yep. Jullie hebben gezeik WIJ zijn bezig met de oogst..

 • Ozturk

  Meer het schoolgeld in Nederland in het algemeen meneer Henk.
  En dat betekent dat uw kinderen / kleinkinderen misschien niet eens meer kunnen studeren omdat er geen geld voor is. En als ze al gaan studeren, dan komen ze van school met een schuld van anderhalve ton, en dan moet hun leven nog beginnen.

  Nee, meneer Henk, Nederland is echt een zinkend schip.
  Welk onderwerp we ook aansnijden, het komt er steeds weer op neer dat het geld op is en Nederland in ONmogelijkheden moet leren denken.

  Toch een heel contrast, waar steeds meer diensten goedkoper of zelfs gratis worden en het volk daar van kan profiteren, vooral op lange termijn. Door deze vrijgeleide naar kennis voor de jonge Turkse generatie zal Turkije het Westen snel inhalen op alle gebied.

  Meneer Hakan Orbay is een man van weinig woorden, maar die paar woorden die hij hier opschrijft zijn kernachtig, en vooral erg waar.
  En natuurlijk doet dat pijn bij Nederlanders zoals u in de ontkenningsfase. Dat begrijp ik.
  Geeft niet, u moet er nog even mee leren omgaan.
  Ik adviseer u zich er niet tegen te verzetten en langzamerhand meer respect voor de Turken op te brengen, want dat is hoe het hoort.
  En misschien krijgt u dan ook wel weer wat respect terug, want momenteel heeft u het totaal verspeeld.

 • Ibrahim Bozkurt

  PerpetualP

  Democratie en denk’ers lol de lange bruine arm van erDOGan zal geen lang leven beschoren zijn hier. Ik zou het woord democratie nog eens googlen grijs wolfje. Tijd dat we ons land gaan zuiveren, wat jullie kunnen kunnen wij 1000x beter! #Banislam #BanFascism

Loading posts...