<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Apr 28, 2016

DENK wil Amerikaanse kernwapens weg uit Nederland

De Amerikaanse kernwapens die op Nederlands grondgebied zijn gestationeerd, moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Dat vindt de politieke partij DENK.

DENK-Kamerlid Selçuk Özturk gaf tijdens het debat over het burgerinitiatief ‘Teken tegen kernwapens’ aan dat Amerikaanse kernwapens niet thuishoren in Nederland: “Nederland is geen dependance van het Amerikaanse leger. Op dit moment wordt Nederland als een pion gebruikt in het nucleaire schaakspel tussen Amerika en Rusland. De mensen in het land begrijpen er niets meer van. Een grote meerderheid in ons land wil geen kernkoppen op ons grondgebied. Maar deze regering durft geen vuist te maken.”

Het DENK-kamerlid was ook benieuwd naar de veiligheid van deze kernwapens in Nederland. “Hoeveel kosten maken wij om kernwapens op ons grondgebied te beveiligen en op te slaan?”, vroeg hij aan de desbetreffende minister.

Özturk vroeg zich ook af of het Witte Huis bepaalt wat er op Nederlands grondgebied gebeurt. “Waarom stuurt de Nederlandse regering deze kernwapens niet terug? Griekenland en het Verenigd Koninkrijk hebben dat al gedaan. We gaan hier toch zelf over ons eigen grondgebied. Een kernvrije wereld begint bij onszelf. Geen onderdak en belastinggeld naar massavernietigingswapens. Minister, durf naar de bevolking te luisteren”, aldus Özturk.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Apr 28, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...