<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 22, 2017

DENK wil een beter Nederland: ‘Tijd dat wij de vragen gaan stellen’

De nieuwe politieke beweging DENK van Tunahan Kuzu en Selçuk Özturk heeft de wind mee. Het is de snelstgroeiende partij van Nederland, krijgt ongekend veel steun van een groot aantal vrijwilligers die zich dag in dag uit inzetten voor de partij en is de laatste tijd vaak primetime en grootschalig te zien geweest op bijna alle nieuwsmedia. Daarnaast kiezen studenten bij een hogeschool in Rotterdam nu al massaal voor DENK.

Dat laten de beide Tweede Kamerleden weten in hun hoofdkwartier in Rotterdam tijdens een bijeenkomst met de pers. “We hebben de jongeren nog nooit zo intensief bezig gezien met politiek sinds DENK er is”, zegt Özturk. “Dit is inmiddels de negende keer dat ik meedoe aan een verkiezing, maar de spanning die nu in de lucht hangt, is ongekend.”

Terwijl de DENK-er Farid Azarkan een etage hoger een vergadering houdt met partijleden en kandidaten, leggen Kuzu en Özturk uit hoe hard ze zich inzetten voor Nederland en alle Nederlanders. “Wij hebben een fantastisch verkiezingsprogramma. Tien thema’s, tien concrete voorstellen per thema en honderd actiepunten om van Nederland een beter, leefbaarder, gezonder en ondernemender land te maken. Het Centraal Planbureau geeft aan dat wij een verantwoord, realistisch en een ambitieus programma hebben. Wij zijn overal zichtbaar in de peilingen, ook op hoge scholen en universiteiten.”

“Wij strijden voor alle Nederlanders, van de zorgkosten en discriminatie op de arbeidsmarkt tot aan de ondernemerschap in Nederland. Daarnaast ergeren we ons aan de dubbele maat, met name als het gaat om godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting. Dit gaan we bestrijden. Wij zijn er voor alle Nederlanders”, laten Kuzu en Özturk weten. “Het is tijd dat wij de vragen gaan stellen, niet dat we ons steeds moeten verantwoorden na verwijten.”

‘Turkije’

Kuzu kreeg zoals verwacht ook een kritische vraag over het trolgebeuren van afgelopen week. Daar had Kuzu een antwoord op dat men niet heeft kunnen horen: “Elke keer als we bij een praatprogramma aan tafel zitten – bijvoorbeeld Jinek of Buitenhof – komt weer de opmerking over Turkije. Mensen zien dat en trappen daar niet in. Ik legde uit dat enkele jongeren vanwege hun jonge leeftijd (18/19) buiten ons weten een fout hebben gemaakt met een trolaccount. We hebben met de jongens erover gehad en dit bestempeld als een foute actie. Dit gaat niet meer gebeuren. Ook omdat we dit niet nodig hebben: we zeggen die dingen al recht in het gezicht van een Kamerlid in de Tweede Kamer, daar hebben we geen account voor nodig. Bovendien heeft NRC het over 20-30 nepaccounts. Het ging er om twee of drie.”

“Toen ik [bij Jinek] over de trolhistorie van politieke partijen wilde beginnen, dat SP in 2009 zat te trollen, waarvan ik de papieren ook bij me had, kreeg ik weer de opmerking [afleiding]: Turkije. De VVD deed dat [trol] ook in 2011. Zelfs het ministerie van Veiligheid en Justitie zocht destijds personeel voor trolzaken op internet. Net toen ik dat allemaal recht in hun gezicht wilde zeggen, kreeg ik het weer: Turkije, van Jort Kelder.”

DENK

Kuzu benadrukt dat de thema’s die in Nederland niet werden besproken, nu wel worden besproken. “Wij zullen DENK aan iedereen blijven uitleggen. Ik zal nog deelnemen aan allerlei programma’s. Ik hoop dat er een medium in Nederland een keertje opstaat en mij vragen gaat stellen over de zorg, het onderwijs, duurzaamheid, economie en ondernemerschap in Nederland. Ik denk dat die de thema’s zijn waar Nederland behoefte aan heeft. Daar heeft DENK uitgesproken ideeën over. Wij zullen dat tot 15 maart, maar ook na 15 maart aan de man proberen te brengen”, aldus DENK-partijleider Kuzu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC Turkish Media Center | Gepubliceerd: 22-02-2017

Feb 22, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...