<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 27, 2018

DENK wil eerlijke behandeling in Tweede Kamer

Nieuwkomers en kleine fracties krijgen in de Tweede Kamer van de voorzitter niet alle ruimte om hun meningen te verkondigen. Dat stelt de politieke partij DENK.

“DENK heeft na bestudering van beeldmateriaal geconstateerd dat haar eigen Kamerleden sneller worden afgekapt dan Kamerleden van de gevestigde politieke partijen, zelfs die van de PVV”, laat de politieke beweging weten. “Meerdere malen heeft DENK hierover brieven gestuurd aan het Presidium (het collectief voorzitterschap van de Tweede Kamer) en daarmee een beroep gedaan op het lerend vermogen van de Kamervoorzitter. Maar het Presidium ontkent.”

Volgens Kamerlid Selçuk Öztürk “zit het Presidium in de ontkenningsfase” en hebben ze “een blinde vlek voor hun eigen onbewuste vooroordelen en antipathieën”.

DENK heeft hierdoor donderdag een motie ingediend met daarin een voorstel voor een experiment met een parlementaire videoscheidsrechter. “Zo kunnen beelden worden teruggekeken zodat kan worden aangetoond of het optreden van Kamervoorzitters wel of niet rechtvaardig en gelijkwaardig is. Want iedereen moet eerlijk behandeld worden in het parlement. Het moet niet zo zijn dat gevestigde orde anders wordt behandeld dan nieuwkomers. DENK denkt dat een burgerpanel de rol van videoscheidsrechter kan vervullen.”

Öztürk: “Discriminatie op de arbeidsmarkt is lang ontkend. Etnisch profileren door de politie wordt nog steeds ontkend. Nu wordt ook oneerlijke behandeling in de Kamer ontkend. Maar als de Kamervoorzitters hun werk eerlijk doen, hebben ze toch niets van een parlementaire videoscheidsrechter te vrezen? Oneerlijke behandeling in de Kamer is onacceptabel omdat dat zijn weerklank heeft in de samenleving en omdat de Tweede Kamer een belangrijke voorbeeldfunctie heeft.”

Over de motie van DENK wordt dinsdag gestemd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 27-01-2018

Jan 27, 2018
Loading posts...