<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2018

DENK wil grootste worden in Rotterdam, lijsttrekker bekend

Politieke partij DENK heeft zondag zijn kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart bekendgemaakt. De lijsttrekker is Stephan van Baarle geworden. Enes Yiğit staat op nummer 2, gevolgd door Faouzi Achbar op 3.

Van Baarle: “Rotterdam snakt naar de idealen van DENK. Steeds meer Rotterdammers voelen zich verdrukt  in hun eigen stad. Joost Eerdmans roept vanuit zijn xenofobe ivoren toren dat halalslagerijen moeten verdwijnen en dat islamitisch onderwijs geen plek heeft in onze stad. Wij willen alle Rotterdammers die door dit geluid verdrukt worden houvast bieden en hoop geven. Wij staan namelijk voor onze belofte om voor iedereen, waarvan de rechten onder druk staan, op te komen.”

Rotterdam staat volgens Van Baarle ook voor een sociale uitdaging: “In Rotterdam lopen mensen de grootste kans om te leven in armoede. Het stadsbestuur heeft de situatie van Rotterdammers in nood keihard verslechterd door het armoedebeleid uit te kleden. Dát gaan wij terugdraaien, zodat Rotterdam weer een sociale stad wordt.”

DENK-leider Tunahan Kuzu is trots op de lijsttrekker van zijn partij in Rotterdam. “Ik ben ontzettend blij en trots met Stephan van Baarle als lijsttrekker. Al vanaf het begin is Stephan zeer betrokken bij DENK en heeft enorm bijgedragen aan het succes van onze beweging. Als verantwoordelijke voor het verkiezingsprogramma van DENK en steunpilaar in de Tweede Kamer als beleidsmedewerker is hij een aanwinst voor de gemeenteraad”, vertelt Kuzu.

Dit zijn de volgende vijf kandidaten van DENK in Rotterdam:

2) Enes Yiğit (26)

Hij is al vanaf het begin betrokken bij onze beweging. Op dit moment is hij beleidsmedewerker voor DENK. Hij zal zich inzetten om Rotterdam eerlijker en rechtvaardiger te maken, voor wederzijdse acceptatie, tegen de dubbele maat.

3) Faouzi Achbar (35)

Als docent zet hij zich dag in dag uit in om Rotterdamse jongeren de kans te geven hun talenten te benutten. Vanuit zijn expertise zal hij de juiste oplossingen aandragen voor toegankelijker en beter onderwijs in zijn stad. Met zijn eerdere politieke ervaring als deelraadslid in Rotterdam zal hij een enorme aanwinst voor DENK zijn in de raad.

4) Natasha Hoesein – 41 jaar

Als advocaat komt zij dagelijks in contact met verschillende Rotterdammers. Haar doel is om als DENK raadslid de belangen van alle Rotterdammers te behartigen in de raad. Zij wil op een constructieve wijze Rotterdam een veilige aangename stad te maken.

5) Esma Küçük (34)

Iedereen moet geaccepteerd worden zoals hij of zij is. Met onder andere die boodschap zal zij de stem van de Rotterdammers zijn in de raad. Zij is psychosociaal hulpverlener en voelt zich daardoor extra betrokken bij de zorg en het welzijn voor alle burgers in Rotterdam!

6) Mounaim Kasimi (43)

Voor hem is diversiteit de drijvende kracht is van onze samenleving. Als jongerenwerker maakte hij dagelijks mee dat onze jongeren niet de eerlijke kansen kregen die zijn verdienden. Hij gaat voor een inclusieve samenleving waar wederzijdse acceptatie voorop staat.

DENK-voorzitter Selçuk Öztürk verklaart dat DENK-idealen breed worden gedragen in de samenleving: “Met deze diverse groep laten wij zien dat onze idealen breed gedragen worden in de samenleving. Deze groep zal Rotterdam behoeden voor een klimaat waarin xenofobie wordt genormaliseerd en Rotterdammers meer worden uitgesloten. In Rotterdam is onze ambitie is om als grootste partij het geluid van DENK te laten horen.”

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 28-01-2018

Jan 28, 2018
Loading posts...