<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 15, 2021

DENK wil strafrechtelijke vervolging bewindspersonen om toeslagenaffaire

Volgens politieke partij DENK moeten (oud-)bewindspersonen die betrokken zijn bij de toeslagenaffaire strafrechtelijk vervolgd worden.

Zo reageerde DENK-Kamerlid en fractievoorzitter Farid Azarkan op de val van het kabinet-Rutte III vrijdag.

“Met alleen aftreden wordt geen recht gedaan aan het enorme leed van de ouders. Daarom zal DENK volgende week bij het debat een motie indienen om alle betrokken (oud-)bewindspersonen strafrechtelijk te laten vervolgen”, verklaarde Azarkan.

Er is een ongekende misdaad gepleegd tegen Nederlandse burgers vanwege hun achternaam, huidskleur en nationaliteit door de Belastingdienst, benadrukte de politieke partij in een schriftelijk verklaring. “Onder leiding van Rutte en onder het toeziend oog van VVD, CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie heeft de overheid 10 jaar lang genadeloos het leven van duizenden vaders, moeders en hun kinderen kapotgemaakt.”

Ouders met migratieachtergrond “zijn bewust op een systematische wijze schofterig gediscrimineerd en gecriminaliseerd”.

DENK heeft het institutioneel racisme al in 2016 bij de Belastingdienst aangekaart, benadrukte de partij. “Het is terecht dat het kabinet vanwege het institutioneel racisme is gevallen. Ouders moeten nu zo snel mogelijk gecompenseerd worden voor de financiële en emotionele schade.”

Het is volgens DENK nu zaak om de gehele overheid door te lichten op institutioneel racisme om ervoor te zorgen dat onrecht zoals bij de toeslagenmisdaad nooit meer kan plaatsvinden. “Degenen die nu dit probleem hebben veroorzaakt, kunnen nooit onderdeel zijn van de oplossing.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA | Gepubliceerd: 15-01-2021

Jan 15, 2021
Loading posts...